990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ 1956-os forradalom és szabadságharc - 10 könyv egy csomagban
1956-os forradalom és szabadságharc - 10 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
23,277 Ft-os megtakarítás!:) Most 82%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 28,267 Ft
Könyvudvar ár: 8,100 Ft Akciós ár: 4,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Nagy Imre és kora (Tanulmányok, forrásközlések V.)
  2. Magyar exodus - Magyar menekültek Nyugaton 1956-1959
  3. A magyar Golgota
  4. 1956 és a politikai pártok
  5. Emlékezzünk Magyarországra - 1956
  6. Forradalom! - 24 megtalált történet
  7. 50 év 1956-2006
  8. A snagovi foglyok - Nagy Imre és társai Romániában
  9. A terror hétköznapjai - A kádári megtorlás, 1956-1963
  10. Margó naplója - 1956-1959

A csomagban lévő 10 könyv rövid leírása:

Nagy Imre és kora (Tanulmányok, forrásközlések V.)
A budapesti egyetemisták és főiskolások 1956-ban 
A Nagy Imre Alapítvány könyvsorozatának ötödik kötete az 1956 október-novemberi budapesti egyetemista és főiskolás diákmozgalommal foglalkozó tanulmányokat tartalmaz. Az írások az új kutatási eredményekre támaszkodva nemcsak az ELTE-n és a Műegyetemen lezajlott eseményeket dolgozzák fel, hanem azt is bemutatják, mi történt más fővárosi felsőoktatási intézményekben, beleértve a katonai tanintézeteket is, s beszámolnak a MEFESZ-ről, valamint az egyetemistákat ért megtorlásról is.

Magyar exodus - Magyar menekültek Nyugaton 1956-1959
1956. november-decemberben valóságos menekültáradat indult el Magyarországról Nyugatra, a remélt szabadság, egy félelem és nyomorúság nélküli élet reményében. Kétszázezer ember indult neki a nagyvilágnak. Ez a könyv annak a rettegéssel és reménnyel teli, zűrzavaros pár hónapnak, sokszor évnek a története, ami alatt ez a kétszázezer ember, önmaga sorsát alig kormányozva, hányódott táborok és vizsgálóbizottságok, konzuli osztályok és segélyszervezetek között. Drámákkal és rémtörténetekkel teli idők voltak ezek. Összecsapások. Éhségsztrájk. Rabszolgának eladott magyarok, s legfőképpen: várakozás - és újra várakozás.

A magyar Golgota
A politikai megtorlások vázlatos története Magyarországon 1849-től 1963-ig és egyéb korrajzi történetek
Elég volt a politikai megtorlások hosszú és véres állomásaiból! 1849 óta alig jutott megnyugváshoz ez a szegény Magyarország és társadalma. Julius Haynautól a Kádár-Münnich-Marosán-féle pufajkás seregig már így is túlontúl sok szenvedést, könnyet és keserűséget okoztak megannyi családnak. Így pontot kell tennünk a megtorlásokat megtorlásokkal követő politika után. A megbocsátás szükségeltetik – a demokrácia jegyében, amit – történészként – magam is támogatok. Ennek ellenére azonban ne feledjük: a gyilkosok ma is köztünk vannak.

1956 és a politikai pártok
Politikai pártok az 1956-os forradalomban / Válogatott dokumentumok - 1956. október 23 - november 4.
Szakmai közhelynek számít, hogy az 1956-os demokratikus nemzeti felkelésben a különböző elnevezéssel alakult, a tanácsok szerepét átvevő nemzeti és forradalmi bizottságok, valamint az üzemi bizottságok fontosabb szerepet játszottak, mint a politikai pártok. Kollégáimmal, Benkő Péterrel, Izsák Lajossal, Strassenreiter Erzsébettel és Urbán Károllyal ugyan nem vontuk kétségbe az előbbi megállapítás igazságát, de úgy gondoltuk, hogy fel kellene tárni, össze kellene gyűjteni és közzé kellene tenni a pártok újjáalakulására és működésére vonatkozó forrásokat, hogy tisztázni lehessen, milyen szerepet töltöttek be a kritikus októberi napokban. Vizsgálataink során, az MDP-t és az MSZP-t is beleszámítva, 32 pártnak, pártjellegű alakulatnak, illetve pártalakítási kísérletnek találtuk nyomát. További leírás a könyv adatlapján.

Emlékezzünk Magyarországra - 1956
Tanulmányok a magyar forradalom és szabadságharc amerikai emlékezetéről
Az Amerikában élő magyarok a diktatúra legsötétebb éveiben is őrizték a forradalom emlékezetét. Emlékeiket az 50. évforduló alkalmával könyvekben, honlapokon, interjúkban, dokumentum- és mozifilmekben, konferenciákon, évfordulós megemlékezéseken és koncertekkel idézték fel. A forradalom angol nyelvű amerikai emlékezetével (azzal, hogy a nem magyar származású amerikai állampolgárok, akik nem beszéltek magyarul, mit tudhattak a forradalomról, és hogyan szembesülhettek annak emlékezetével) azonban senki nem foglalkozott. Könyvemben az emlékezés öt legnagyobb színterét egy-egy szűkebb fókuszú tanulmányban elemeztem. A MÉDIA világából a New York Times emlékeztetési stratégiáit és a forradalommal kapcsolatos szóhasználatát vizsgálom. A POLITIKAI EMLÉKEZET kategóriájában a Kádár-rendszer idején Magyarországon szolgált amerikai nagykövetek nyomtatásban megjelent visszaemlékezéseit mutatom be. A TUDOMÁNYOS EMLÉKEZET világából az amerikai egyetemi tankönyvek 56-képét választottam. A forradalom IRODALMI EMLÉKEZETÉBŐL az észak-amerikai prózai hagyatékot tekintem át. A KÉPZŐMŰVÉSZET VILÁGÁBÓL Daday Ferenc Nixon Andauban című festményét mutatom be, de csak miután áttekintettem annak hátterét, Richárd M. Nixon amerikai alelnök magyar menekültek érdekében végzett tevékenységét. Glant Tibor Glant Tibor 1967-ben született Debrecenben. A Debreceni Egyetemen szerzett történelem-angol szakos középiskolai tanári diplomát 1991-ben. Történelemből mester (MA, 1992) és doktori (PhD, 1996) fokozatot szerzett az angliai University of Warwickon. 1991 óta tanít a Debreceni Egyetem Észak-amerikai Tanszékén amerikai történelmet és kultúrát, valamint az amerikai-magyar kapcsolatok történetét. Magyar nyelven a Szent Korona amerikai kalandjáról (1997), angolul az első világháborús amerikai-magyar kapcsolatokról (1998), valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc amerikai emlékezetéről (2007) írt könyvet.
Részletes tartalom a könyv saját adatlapján.

Forradalom! - 24 megtalált történet
Forradalmár műegyetemista lány, a felkelőkhöz átálló katonatiszt, a szabadságharc bukása után még hetekig a Mecsekben harcoló fegyveres. Várandós felesége mellől börtönbe hurcolt tanár, házi feladatáért lecsukott gimnazista, fiát a harcból hazaváró anya megrázó, korábban ismeretlen történetek tárulnak elénk a kötetben 56 mindennapi hőseiről.
A forradalom sokszor véres, olykor tragikus, máskor felemelő pillanatait igazi kincsek hozzák közel az olvasóhoz, hiszen a könyvben szereplő naplóbejegyzések, levelek, illetve memoárok, versek, falfeliratok és rajzok eddig a történészek többsége előtt is rejtve maradtak.
A kötetből megismerhetjük 56 valódi színeit, a megélt történelmet.

50 év 1956-2006
„Éjfél van s az álom, hogy még ma visszajutunk Bécsbe, szertefoszlik. A Duna túloldaláról lövéseket hallunk. Komáromban úgy látszik, tovább folynak a harcok. Visszagondolok Budapestre s töröm a fejem egy vezércikken, amely lehet, hogy sohasem fog megjelenni... És újra szégyenkezem, mint mindannyian, diplomaták, orvosok és újságírók, akik a nyugati világból azért jöttünk, hogy Budapesten egy kis és bátor nép hívő és bizakodó fiataljai szabadságharcának tanúi lehessünk. Szégyelltük magunkat, mert nem tudtunk igazán segíteni. Szégyelltük magunkat, mert a nagy és szabad nyugati világ - melynek képviselőiként bennünket Budapesten vadidegen emberek átöleltek és megcsókoltak - azokban a napokban, amikor egy európai nemzet felkelt, hogy puszta öklével védelmezze a szabadságot a szovjet tankok ellen, tétlenül nézte, hogyan fojtják vérbe a harcot, míg a halál csendje telepedett a magyar főváros romjaira."
Részletes tartalom a könyv saját adatlapján.

A snagovi foglyok - Nagy Imre és társai Romániában
A forráskiadvány az 1956. november végén Romániába hurcolt Nagy Imre és társai ottani tartózkodásával kapcsolatos dokumentumokat tartalmaz. A Román Információs Hivatal Levéltárából a Magyar Országos Levéltárba került iratok főleg a csoport snagovi politikai történetét tükrözik. Megvilágítják a Nagy Imre-csoport tagjainak politikai gondolkodását az 1956-os forradalomról, a Kádár-kormányról, az MSZMP politikájáról, a decemberi KB-határozatról és szemléletesen ábrázolják belső vívódásaikat is. A kötet tisztelgés Nagy Imre és társai emléke előtt, egyben hozzájárulás a forradalom utótörténete egyik, ez ideig viszonylag feltáratlan részének megismeréséhez.

A terror hétköznapjai - A kádári megtorlás, 1956-1963
Az 1956-os forradalom leverése után az új hatalmi elit nem csupán sortüzekkel és a terror más eszközeivel látott neki uralma megszilárdításához, hanem a bíróságokat is igyekezett saját szolgálatába állítani. A forradalom résztvevőivel való tervszerű és tömeges leszámoláshoz szükséges jogi háttér 1957 április-májusára született meg: innentől futószalagon születtek a bíróságokon akár a legsúlyosabb ítéletek is 56 hősei ellen.
A szerző a korabeli dokumentumokat, jegyzőkönyveket, levéltári anyagokat feldolgozva tudományos alapossággal, ugyanakkor a rideg adatok mögött megbújó emberi tragédiákat felvillantva mégis átélhetően mutatja be történelmünknek ezt a sötét fejezetét.

Margó naplója - 1956-1959
A forradalom és utóélete egy kamaszlány szemével
A tizenkét éves Bartos Margit naplót vezetett az 1956-os forradalom napjaiban. Környezetének lelkesedése és aggodalommal terhes várakozása elgondolkodtatta és naplóírásra ösztönözte, ám a forradalom elfojtása után csalódottan hagyta abba az írást. Két évvel később, az évfordulón már kamaszlányként kezdi újra naplóját: a diktatúra legkomorabb éveiben barátságról és szerelemről írt titkos füzetébe.1956-ban az országban fellobogott, majd kihunyt a szabadság lángja, amit a megtorlás látszólag elfojthatott, az emberek azonban saját életüket és vágyaikat nem adták fel. Ahogy Margó is, magukban óvták a szabadság ábrándját. További leírás a könyv adatlapján.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még