Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

20. századi magyar költőkről 8 könyv egy csomagban

AKCIÓ 20. századi magyar költőkről 8 könyv egy csomagban
20. századi magyar költőkről 8 könyv egy csomagban - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 19cm
Kiadó: Nap
Kiadás éve: változó
Borító: keménytáblás
16,796 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 20,786 Ft
Könyvudvar ár: 5,120 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Az én országom - In memoriam Jékely Zoltán
  2. Légy ellenállás - In memoriam Babits Mihály
  3. Milyen volt - In memoriam Juhász Gyula
  4. Magányos csillag - In memoriam Erdélyi József
  5. Szilágyi Domokos emlékezete - Kényszerleszállás
  6. Fodor András emlékezete - Konok idő
  7. Ostromgyűrűben - In memoriam Orbán Ottó
  8. Csoóri Sándor – Monográfia

Szerzők:  Lator László vál., Ferencz Győző szerk., Lengyel András vál., Medvigy Endre vál., Pécsi Györgyi szerk., Görömbei András

A csomagban lévő nyolc könyv rövid leírása:

Az én országom - In memoriam Jékely Zoltán
Az In memoriam sorozat célja és rendeltetése, hogy elsősorban a XX. századi magyar irodalom jelentős alkotóinak és immár klasszikus értékű életműveiknek a bemutatását szolgálja az egyes írók munkáival, világával, szellemi sorsával foglalkozó esszék, tanulmányok, kritikák, levelek, személyes jellegű dokumentációk stb. felhasználásával. A sorozat köteteit tehát úgy is lehetne jellemezni, mint olyan monográfiát, amelynek többtucatnyi szerzője van: az író korának és utókorának irodalmi köztudata, esetenként 60-70 különböző szerző változatos műfajú írásainak a tükrében.

Légy ellenállás - In memoriam Babits Mihály
Az In memoriam sorozat célja és rendeltetése... Az ismertetőt lásd fentebb, az első kötetnél.

Milyen volt - In memoriam Juhász Gyula
Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád, Juhász Gyula. Ez a négy név évtizedekig együtt szerepelve fémjelezte a Nyugatot a magyar irodalom tankönyvekben. Ez a négy költő-óriás a fejekben megbonthatatlan egységgel élt, még rangsor se nagyon készült közöttük. A 20. század végén aztán külön életet kezdtek élni. Kosztolányi az élre ugrott, ismert, sokat olvasott, népszerű író maradt, Babits a keveseké lett, Tóth Árpádot és Juhász Gyulát pedig csak a "vájtfülűek" emlegették. És aztán egyszer csak, a 21. században, Juhász Gyula már a tankönyvekből is száműzetett. Ebben az éppen "kiűzetett" állapotban lett készen a Nap Kiadó legújabb In memoriam-kötete, egyik az utolsók közül, mert a sorozatot a 2006-ban elhunyt szerkesztő, Domokos Mátyás lezárta.
A 67 kötetből ez a 65. Ebben a 20. századi magyar írókat bemutató sorozatban, mely az In memoriam és Emlékezet sorozatcímeket viseli, Domokos Mátyás válogatásában Juhász Gyula benne van. A szegedi költő életútját a szegedi irodalomtörténész, Lengyel András mutatja be a recepció tükrében, nem véletlenül, több szegedi író és irodalomtörténész írásán keresztül. A kötet alcíme (Milyen volt) a sorozat szokásához híven az egyik leghíresebb, legtöbbet idézett Juhász Gyula-vers címe. Érzékeny lelki alkata, "betegsége", szegedi hírlapírói és költői léte elevenedik meg a kortársak (Kosztolányi, Somlyó Zoltán, Babits, Tóth Árpád) kritikáiban és írásaiban. Juhász Gyula többször is öngyilkosságot kísérelt meg, szomorú, társtalan és magányos életet élt. Két verseskönyve, egy elbeszélése jelent meg rövid életében, összegyűjtött versei később igen sok kiadást értek meg. Cikkei azonban számosan láttak napvilágot.

Magányos csillag - In memoriam Erdélyi József
A különösségében is rendkívüli költői utat mutatja meg az In memoriam-kötet Medvigy Endre válogatásában, mentegetés és rágalmazás nélkül hiteles-tárgyilagos képet állítva össze az Erdélyi-lírát és a vagdalkozó személyiség megnyilvánulásait kísérő hatalmas terjedelmű irodalom legfontosabb írásai révén.

Szilágyi Domokos emlékezete - Kényszerleszállás
Szilágyi Domokos a II. világháború után versekkel jelentkező nemzedék kiemelkedő és tragikus sorsú tehetsége volt, aki a romániai személyi kultusz éveiben nemzetiségi költőként ambíciótól fűtve igyekezett megteremteni költészetét, míg e sokszoros teher súlya alatt összeroppant, és önként vetett véget rendkívüli reményekre jogosító életének.

Fodor András emlékezete - Konok idő
Fodor András szelíd, finom ember... Az például teljesen elképzelhetetlen, hogy ráförmed valamelyik ellenségére, és a következőket mondja: "Uram, dögöljön meg!" - Nem mond ilyet, nem is gondol. Az ízléssel berendezett kétszobás társbérlet láttán, a pianínó s a parketton kéklő félméteres üvegváza és a sok piros és kék virág láttán, valamint az egész háromszögletű szoba láttán azt gondolhatná az ember, hogy Fodor András úrféle. De nem az. Alulról jön, szorgalmas, felfelé törekvő családból származik. De úr soha nem lesz belőle. Több okból. Először is költő... Másodszor érzékeny és tartózkodó... Harmadszor magával hozta Somogyból a kocsisok, a pályamesterek büszkeségét...

Ostromgyűrűben - In memoriam Orbán Ottó
Az In memoriam sorozat célja és rendeltetése... Az ismertetőt lásd fentebb, az első kötetnél.

Csoóri Sándor – Monográfia
E munkának tán legnagyobb erénye, hogy e több mint fél évszázados folyamat állomásait, erkölcsi, tudati, hatástörténeti összetevőit fölfejtve az írói-költői pálya alakulásának, gazdagodásának létszemléleti, poétikai mibenlétét is hűen mutatja be. A 2003-ban megjelent monográfiát Görömbei András tovább írta, belefoglalva az azóta megjelent esszé- és verskötetek anyagát is. A kötet Csoóri Sándor 80. születésnapja alkalmából jelenik meg!

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
7 Mikszáth kötet egy csomagban
Könyvudvar ár: 3,430 Ft 2,990 Ft