Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

2017 – 100 éves a forradalom, avagy szerezd meg, amit akarsz

2017 – 100 éves a forradalom, avagy szerezd meg, amit akarsz
2017 – 100 éves a forradalom, avagy szerezd meg, amit akarsz - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 19cm
Kiadó: Noran
ISBN:9789632830292
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 623
Borító: keménytáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 71%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,500 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Booker-díjas regény (2006)

Miért nem tudhatja a szerelmespár, hogy fognak-e újra találkozni egymással? A tekintélyes professzor, aki minden évben veszélyes útra indul a hegyekbe, titokzatos módon eltűnik, és nem tér vissza…

Olga Szlavnyikova új regényének hősei a hitnyikek. Így nevezik az Urálban azokat, akik drágakövek törvénytelen bányászatával foglalkoznak. Számukra a Pavel Bazsov meséiben megörökített hegyi szellemek valóságos lények. Ezek az emberek hozzászoktak a kockázatokhoz, és ahhoz, hogy ne bízzanak meg senkiben – még szeretteikben sem.

És közben közeledik 2017, a közeljövő mitológiája – a város főterén az októberi forradalom jeleneteit mutatják be a századik évfordulón, ám a jelmezes show súlyos zavargásokba torkollik…

Antiutópia uráli folklórral és finoman árnyalt lélektannal gazdagítva: a romantikus hegymászó-expedíció történetének keveredése, a drágakő üzlet hátborzongató rendszerének elbeszélésével; a szerelem grandiózus meséjének ötvözete kegyetlen gyilkossággal és az emberiség egyik alaptörvényével: szerezd meg, amit akarsz.

Olga Szlavnyikova regénye a realizmus és a románc tökéletes keveréke.

Fülszöveg: Nem igaz, hogy a Hegy Királynőjének az embertől a kőcsiszolás tudománya kellene. Valójában neki is, mint minden nőnek, szerelemre van szüksége - de csak az igazi, különleges és eredeti összetételű szerelemre, amelynek képletére még senki sem jött rá. Minden érzésnek vannak árnyai; néha maga az érzés is csak árny. Mértékegységek és megbízható szakértői vizsgálatok hiányában a Kőleány választottja sokkal inkább érzi magát önmagának kiszolgáltatva, semmint ahogyan ez korábban bármikor is megtörtént vele. A kétségek barázdákat szántanak a kiválasztott arcára: az életvonalak, amelyeket minden ember lát a tenyerén, és bizonyos értelemben a kezében tart, most a homlokára ülnek ki.

Megesett az is, hogy a Rif-hegyi ember a Kőleánnyal való találkozás után életben maradt. Az ilyen többé nem merészkedett a város határán túlra, felhagyott a drágakövekkel, és az a szóbeszéd járta, hogy nem látta meg többé magát a tükörben, amitől elvesztette a kapcsolatot önmagával, és nyugtalanul tapogatta az arcát, kövér redőkbe gyúrva arcának csontos és lágy részeit. Elég volt megszólítani, a szerencsétlen mindjárt másra figyelt, ellenőrizve, megvan-e ő maga, s illendően van-e felöltözve: a szünet, amely a gombok számbavételét és a tulajdon nadrágja előtti meghajtást követte, rövid volt, de annyira kellemetlen a másiknak, hogy az egykori hitnyiknek, aki becsülettel megfogadta, hogy kizárólag normális és legális életet fog élni, egyáltalán nem volt esélye arra, hogy boldoguljon.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még