4 Meséld újra! könyv egy csomagban

AKCIÓ 4 Meséld újra! könyv egy csomagban
4 Meséld újra! könyv egy csomagban - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 26cm
Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2013-16
Borító: keménytáblás
9,970 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 11,960 Ft
Könyvudvar ár: 2,460 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Meséld újra! sorozatot Alessandro Baricco álmodta meg. Az ő ötlete alapján és irányításával készültek a sorozat tagjai. Neves kortárs írókat kért fel, hogy irodalmi klasszikusokat írjanak újra úgy, hogy azokat a fiatalabb korosztály is szívesen olvassa. A sorozatról így nyilatkozott Alessandro Baricco: "A Meséld újra! egy olyan csónak, melyből mentőövet dobhatunk valaminek, ami a múlt vizében elmerülni készül."

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A jegyesek
  2. Don Giovanni
  3. Antigoné
  4. Bűn és bűnhődés

A csomagban található könyvek címei és rövid ismertetőjük:

1. A jegyesek

A 17. század első felében, egy Milánó környéki faluban játszódó könyv izgalmasan filmszerű olvasmány. Renzo és Lucia házasságát meg akarja akadályozni a környék hatalmaskodó nagyura, mert maga is szemet vetett a lányra. Bár a fiatalok időben megszöknek, külön kell válniuk, és váratlan fordulatokkal, politikai intrikákkal, éhínséggel, háborúval, sőt a pestissel szembeszállva járják be útjukat, míg újra egymásra nem találnak.

2. Don Giovanni

Don Giovanni a  XIV. századbeli spanyol mondaalak, Don Juan, a veszedelmes és vakmerő nőcsábító leszármazottja. Don Juan a legkülönbözőbb művészeti ágak és erkölcsi viták népszerű figurája, hiszen a gyönyör és egyben a szabadság megéléséért minden mást, és mindenki más életét is nevetve söpri félre. Ahogy a történet újramesélője, Alessandro Baricco mondja: "Don Giovanni témája távoli és sötét időkre nyúlik vissza, mikor a történetek még szájhagyomány útján terjedtek, és a halál sokkal közelebb, szinte hajszálnyira volt az élettől."
Don Giovanni útját elcsábított és elhagyott nők, leányok, kigúnyoltak és halottak jelzik, míg gaztetteit meg nem elégeli az egyik halott tiszteletére emelt kőszobor...

3. Antigoné

„Sorsdráma. Szörnyű, barbár mese. Véres és szexuális talányok. Elnyomott emlékek és gyermekkori borzalmak fölkeverése. Hirtelen, képtelen, előre tudott és mégis elháríthatatlan katasztrófa. Babona, vallás és matematika különös fonadékú szövete. A sors irracionális gyökereinek ízeit érezzük. Micsoda ellentét forma és tartalom közt! Ilyen vad, ősi, nyers, babonás mélyeket éppen csak az emberi tudat és kultúra leglucidasabb művészete tár föl: annál megrendítőbb! A Szophoklész művészete” – írja Babits Mihály.

4. Bűn és bűnhődés 

A Bűn és bűnhődés lett Dosztojevszkij életművének legismertebb darabja. A páratlan lélekábrázolás, az emberi jellemek szuggesztív erejű rajza, a magával ragadó stílus, a mesteri kompozíció, a kapitalista nagyváros sikátorainak, piszkos bérkaszárnyáinak, fojtott levegőjű odúinak szorongatóan hiteles képe az írásművészet halhatatlan alkotásai közé emeli művét. A „detektívregényből” így lesz klasszikus remek, minden idők egyik legmegrázóbb lélekrajz regénye.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még