Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ 7 fotóalbum 1 csomagban **
7 fotóalbum 1 csomagban ** - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
17,810 Ft-os megtakarítás!:) Most 81%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 21,800 Ft
Könyvudvar ár: 6,420 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Tóthpál Gyula képvilága
  2. Az nekem tetszett (I Liked It)
  3. Néma kiáltás (Silent Cry)
  4. A mérleg nyelve - Szó és kép Nádas Péter művészetében
  5. Egy fényképész visszaemlékezései
  6. Fényképtár 28. - Soltész István
  7. Lét-kép (Fotóalbum)

A csomagban lévő 7 könyv rövid leírása:

Tóthpál Gyula képvilága
Tóthpál Gyula a mögöttünk hagyott, pontosabban a mögöttünk tudott huszadik század fojtogató, kiszolgáltatott s egyben nyugtalanító hatvanas-hetvenes éveinek egyik legegyénibb hangú, legmélyebb látású, következésképp legfontosabb felvidéki magyar fotóművésze volt. Száznál is több kiállítása nyomán neve legendává lett, ő maga pedig fotóművészetünk rangidős mesterévé. Aki kezdetben "újságot írt és fotózott, aztán fotózott és újságot írt, végül pedig csak fotózott": mélységet és tragikumot, ismétlődő megrendüléseit, a természet fájdalmas helyzeteit, gyermeket, aki még nem felnőtt, öreget, aki már nem felnőtt, az élet peremére sodródottakat - Koncsol Lászlót idézve: "A boldog májusok és fellobogózott évfordulók, a transzparensek festett egének évtizedeiben mindenben és mindenkiben a meztelen létet dokumentálva." Kezdetektől mondjuk és hisszük, hogy a szlovákiai s egyben a Kárpát-medencei magyar értelmiségnek van, kell, hogy legyen egy szenthegye: a műveltség és a kultúra - mondta az 1987- es királyhelmeci Tóthpál-kiállítás megnyitóján Dobos László, megállapítva, hogy fotóművészünk ekkor, a világjárás után már a kiküzdött magasságok birtokában érkezett szülőföldjére, a Bodrogközbe. Ennek a szenthegynek, ennek a mi Olümposzunknak lett hát a tagja a 2015-ben eltávozott krónikásunk. Akkor indulva, amikor a huszadik század hatvanas éveiben eldöntötte, olyan fotóművész lesz, olyan magyar fotóművész, akinek a képei senki máséival nem téveszthetők össze. Nos, elmondhatjuk, hogy Tóthpál következetesen megvalósította ars poeticáját: szemben a széllel, az arcába csapó esővel, a "kálváriák kimerítő kaptatóján" felfelé haladva is végig a kultúrát, nemzetét szolgáló művész maradt.

Az nekem tetszett (I Liked It)
Nádor Ilona fotóművész 1924-ben született Budapesten, a Ferencvárosban. Több lapnál dolgozott, 1989-ben a Nők Lapjától ment nyugdíjba. A Magyar Fotóművészek Szövetségének alapító tagja. Aranytollas újságíró. Több kiállítása is volt. Önálló kötete Az nekem tetszett címmel jelent meg a Folpress kiadónál: válogatott, legjobban sikerültnek tartott műveit tartalmazza.

Néma kiáltás (Silent Cry)
"Fejes László nem volt a sors kegyelje. Nem volt a sors kegyeltje, tanulóéveit leszámítva, csupán huszonhat esztendő adatott meg neki. És még azt a viszonylag rövid időt sem tölthette zavartalanul a fotográfia szolgálatában; hiszen előbb - miként az életrajzban olvasható - mások hibájáért tiltották el a munkájától, később pedig súlyos agyműtéte miatt kényszerült átmenetileg felhagyni fotóriporteri tevékenységével.
Korai halála, mely az érett évek küszöbén ragadta el, egy szépen ívelő pályát tört derékba, megfosztva őt a fotóriporterek életében lényeges, tudatos alkotásokat teremtő korszaktól. Talán ez az oka, hogy bár tekintélyes a Fejes-hagyaték, életművét mégis, mint egy görög szobortorzót, csonkának érezzük, annak arányait, erejét, a teljesség adta kisugárzását csak sejtjük." /Gera Mihály/

A mérleg nyelve - Szó és kép Nádas Péter művészetében
Nádas nagyon tud nézni, rettentően, akár az angyalok. Úgy néz egy körtefára, ahogy egy emberre, az emberre úgy, mint egy árnyékra, az árnyékra úgy, mint... A finomság vadságával pillant körbe, e vadság és finomság jelöl ki ösvényeket a fényképek közt, a fény és a sötét képei közt. Hogy az ösvények párhuzamosak-e, és hogy e kijelentésnek volna-e értelme, azt, mint mindent, az olvasóra bízzuk.
Nem mondjuk meg tehát, mi van ebben a könyvben, miminden, nem akarjuk, hogy az olvasó már a borítón képben legyen. Lépj be hát, olvasó, ha mersz, ebbe a fényes és sötét ismeretlenbe, ami ez a könyv, képek és szövegek kalandja vár. Esterházy Péter
Markója Csilla Nádas Péterről írt monográfia-igényű tanulmánykötetének legfőbb célja, hogy a művészettörténet és a fotótörténet diszciplínáját közelebb hozza egymáshoz egy olyan művész szerteágazó tevékenységén keresztül, aki több művészeti ágban is figyelemreméltót alkotott, s akinek kapcsolatai forrásértékűek a művészettörténeti- és fotótörténeti kutatások számára.
A kötetben Nádas Péter fotói is megjelennek, köztük a klinikai halálélményét követően egy éven át készített körtefa-sorozat, továbbá mintegy 200 egyéb fotográfiája, melyek a több száz darabos életmű alkotójának minden korszakát reprezentálják, a 60-as évek szociofotóitól egészen a 2010-es évek elején készült mobilfotókig.

Egy fényképész visszaemlékezései
„Hetvenegy ​éve vagyok fényképész. Ebből három évig tanuló, öt és fél évig segéd, három évig Sümegen önálló fényképészmester, majd Budapesten iparigazolványos fényképész voltam. Hat év fotóriporteri tevékenység után fényképező műtermet nyitottam, ezzel párhuzamosan szerződéssel filmgyári standfotózást vállaltam, amit a háború után hat évig folytattam, majd három és fél évig Fényszöv tagjaként dolgoztam. Utána visszatértem a filmszakmába, és onnan 1970-ben mentem nyugdíjba. Négy éven keresztül nyugaton vállaltam standfotózást. 1974-től napjainkig mint nyugdíjas szabadúszó fényképész-fotóművész a reklámfotótól a színészportréig mindent vállaltam, ami a fényképészetben előfordul. Azt a hetvenegy évet, ami a Boksz Tengortól a lézerig, a fejtámasztól a Hold fényképezéséig eltelt, mind átéltem, és ma már csodálkozás nélkül tudom nézni a Vénuszról küldött fényképeket. Erről tizennégy éves koromban még álmodni sem mertem. És mi jön még? Azt már a ma tizennégy évesek fogják megírni.” (Inkey Tibor).

Fényképtár 28. - Soltész István
1967-ben születtem Mezőkövesden. Gyermekéveim Tibolddaróchoz kötnek. Középiskolába Miskolcra jártam a Gépipari Technikumba. 1990-ben gépész üzemmérnökként végeztem Nyíregyházán, a Mezőgazdasági Főiskolán. Ezt követően öt évig egy halgazdaságban dolgoztam. 1987 óta vagyok tagja a Nyíregyházi Fotóklubnak, 1994-ben nyertem felvételt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába, 1995-ben pedig a Magyar Fotóművészek Szövetségébe. 1997-ben Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat kaptam. Jelenleg Nyíregyházán élek. Óraadó tanár vagyok a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Tanszékén.
Kifejlesztettem egy saját tervezésű, nagyformátumú kamerarendszert, mely a fotográfia gyökereire utalva az „argentum” nevet kapta. Azóta számos magyar és külföldi fotográfus készíti ilyen kamerával fényképeit. (a szerző)

Lét-kép (Fotóalbum)
A szerző fotóművész, a kötetben szereplő képek egy kiállításon szereplő alkotások.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: