A barlang titka - A Tudás könyvei 4.

Szerző: Vidra Gabriella
A barlang titka - A Tudás könyvei 4., Kolibri kiadó, Gyermek- és ifjúsági könyvek
A barlang titka - A Tudás könyvei 4. - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 23cm
Kiadó: Kolibri
ISBN:9786155234286
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 292
Borító: puhatáblás
2,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 57%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,490 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Vidra Gabriella magyar nyelv és irodalom tanárként írta meg a négy kötetből álló, A tudás könyvei című sorozatot. Célja az volt, hogy a gyerekek kedvet kapjanak az olvasáshoz és a kalandok olvasása közben felkeltse az érdeklődést az ősi kultúrák iránt. Az írónő nemcsak egy izgalmas történetet írt, hanem szépen, titokban tudásanyagot is adagol az olvasók fejébe. Mindezt olyan ügyesen, nem szájbarágósan teszi, hogy csak felnőtt olvasóként lehet észrevenni, milyen sok tudást, műveltséget nyerhetnek ezekkel a könyvekkel a fiatalok. 

A főszereplő négy (később pedig öt) átlagos13-14 éves kiskamasz. Legfeljebb abban térnek el a többségtől, hogy tudnak és szeretnek tanulni. Feladatuk, hogy négy földrészen, különböző történelmi korokban kiállják a próbákat és a végén megtalálják a Tudás négy könyvét. Ha kudarcba fullad a terv és egy gonosz lény győzedelmeskedik, akkor az emberiség minden tudása az övé lesz, ránk pedig szörnyű sors vár!

A négy kötet címe:

A fekete kő titka

A labirintus titka

A templok titka

A barlang titka

A barlang titka tehát a 4. kötet. A történet  java része Amerikában játszódik. Aranyláz, észak-amerikai polgárháború, az utolsó kaland helyszíne pedig Dél-Amerika. A többi kötethez hasonlóan, végig izgalomban tartja a történet az olvasót. Nehéz olvasás közben letenni a könyvet, az utolsó 50 oldalt biztos, hogy mindenki "egy levegővétellel" olvassa!

A kötet önmagában is megállja a helyét. Az elején egy rövid visszatekintést kapunk, hogy mindent értve kerüljünk be a történet sodrásába. De biztos vagyok benne, hogy aki ezzel a résszel kezdi, a többire is kíváncsi lesz!

Fülszöveg:

Ki tudnál mosni a fagyos vízből fél uncia aranyat? Túlélnél egy igazi grizzlytámadást? Vállalnád egy titkos üzenet elvitelét az amerikai polgárháború közepén?

Krisztiánék Amerikában is nehéz feladatokkal találják szembe magukat. Beutazzák Kanadát, végigizgulják a híres springfieldi halálrohamot, végül Peruban, Machu Picchunál kell helyt állniuk. A negyedik kötetben végre fény derül a Tudás-könyveinek a titkára, és a meglepetéseket rejtő múltra. Sikerül vajon az öt kamasznak legyőznie a Gonoszt, és visszaadnia az ellopott tudást az emberiségnek?

be
5 ( 5 / 5 )
Nagyon jó volt olvasni, mindig volt valami fordulat benne.(6.-ban olvastam)
be
5 ( 5 / 5 )
Nálunk ez az egyik kötelező olvasmány volt. De nem ez, hanem az első rész. Csak akkor én kiolvastam ezt is, meg a másik kettőt. Jó hosszú volt, majdnem 1000 oldal. Nyáron olvastam, és nem volt unalmas,sőt. Szerintem jobb, mint a Harry Potter.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Szárnyak és paták
Könyvudvar ár: 290 Ft
3 vélemény
Huckleberry Finn kalandjai
Könyvudvar ár: 490 Ft
1 vélemény
Minden dolgok könyve
Könyvudvar ár: 290 Ft
1 vélemény