990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A kivégzések története - Kultúrtörténeti kitekintés csak erős idegzetűeknek

Szerző: Nemere István
A kivégzések története - Kultúrtörténeti kitekintés csak erős idegzetűeknek
A kivégzések története - Kultúrtörténeti kitekintés csak erős idegzetűeknek - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 20cm
Kiadó: Csengőkert
ISBN:9786155612152
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 237
Borító: Puhatáblás
209 Ft-os megtakarítás!:) Most 20%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 999 Ft
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Amikor olyan élénk a halálbüntetésekről folyó vita, talán nem árt a közönség elé tárni egy alapos feldolgozást erről a témáról. 

A szerző a legrégibb korokból gyűjtötte össze a halálbüntetések végrehajtásának módozatait. Megismerjük a könyvből az ókori népek gyakorlatát Ázsiától Európáig. Megtudjuk, miféle ravasz módszereket kísérleteztek ki még arra is, hogy néha nyomtalanul tüntessék el a politikai vagy személyes ellenfeleket. 
Hogyan öltek úgy, hogy nem maradt nyoma, vagy úgy, hogy maga az áldozat is eltűnt? Milyen lélektani, és jogi alapjai voltak a különféle nyilvános kivégzéseknek a középkorban, és hogyan hajtották végre? 
Híres kivégzések szárazföldön és tengeren. Milyen bűnökért járt halál a különféle korokban és országokban, és hogyan hajtották végre? 
A modern kor halálos ítéleteiről is szó esik, és megtudjuk, miféle kegyetlen módszereket hozott a huszadik század e téren is...

"Mielőtt oly sok ezer szót ejtenénk a kivégzések mibenlétéről, kivégzési szokásokról és "jogokról", talán előbb vizsgáljuk meg, mióta öli az ember a másikat a törvény dicsfényében és annak védelme, olykor leple alatt, de mindig éppen rá hivatkozva?" - teszi fel a kérdést a kötet bevezetéseként a szerző. A halálbüntetések eredetét a történészek sem képesek kideríteni, valószínű azonban, hogy egyidős az emberiséggel, illetve azzal a hallatlan módszerességgel, amivel az egyik ember a másik embert a halálba löki. Nemere valójában a módozatokkal foglalkozik, ez könyvének rendező elve. A legrégibb koroktól máig, Ázsiától Európáig megismerhetjük a halálbüntetések végrehajtásának módozatait. Néhány alcím a kötetből: A lefejezés, A megkövezés, Megfojtás, A kerékbetörés, Az elégetés, Az akasztás, A gázkamra, A villamosszék stb. A gyűjtemény összeállításakor a szerző annak is figyelmet szentelt, hogy lélektani és jogi alapokat is megemlítse. - A kötetnek történeti-kriminalisztikai értéke mellett művelődéstörténeti hozadéka is van, de csak felnőttek kezébe való.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: