990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató az április 7-ei nyitással kapcsolatban Megnézem

A láthatatlan lurkó

Szerző: Tove Jansson
A láthatatlan lurkó
A láthatatlan lurkó - adatlap
Méretek: SZ: 11cm M: 18cm
Kiadó: Napkút
ISBN:9789632630342
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 184
Borító: puhatáblás
1,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 70%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,990 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Mumin történetek egyszerre szólnak felnőtteknek és gyerekeknek. Tove Jansson a finn (de svéd anyanyelvű) író és illusztrátor mumin történetei 1945 és 1993 között jelentek meg Finnországban. A nagysikerű könyvek alapján készült rajzfilmsorozatot  további mumin-őrületet indított mind Finnországban, mind külföldön, főleg Japánban.  A muminok egy troll (de nem ijesztő troll és még kicsik is) család tagjai, fehérek és kerekdedek. Az orruk nagy, kicsit hasonlítanak a vízilovakra. A mumin-történeteket nemcsak a gyerekek, a felnőttek is szívesen olvassák, ha másért nem, mert tele vannak olyan tanácsokkal az életre, amelyeket mindenkinek érdemes ismerni. És ne csodálkozzunk, ha olvasás közben a Muminokban és barátaikban ráismerünk a saját ismerőseinkre, rokonainkra...

A láthatatlan lurkó című kis alakú könyvecskében 9 új Mumin történet szerepel. A történetek egymástól függetlenek, rövid novellákként olvshatók. A könyv végén található Ki kicsoda a Mumin-völgyben c.fejezetben a könyv fordítója, Vukovári Pann bemutatja az összes kicsi lényt: az önző Motyót, Varkocsot a születettt gézengúzt, Böngészeket akik kissé fafejűek, Mütyüröket akik egész életükben gyűjtögetik a porcelánokat, csecsebecséket, Vándort, aki szabad ember és bár vannak barátai mégsem köti gúzsba semmi, a láthatatlan Nünükét, Hattivattikat akiket Muminpapa nehezen ért meg Természetesen maga a  Mumin család is bemutatásra kerül, ők csupaszívek, akik szeretik a kalandokat. Muminpapa  a határtalan szabadságot is szereti, és mi drukkolhatunk neki,hogy hazatérjen, hiszen "a szabadság akkor igazi, ha van kivel megosztani". Muminmama aki sosem hagyja el a kistáskáját és a józan eszét, de ami még ennél is fontosabb,  a derűje is mindig vele van. Végül, de nem utolsósorban jöjjön Muminbocs bemutatása: na ő pont olyan mint mi. "Általában aranyos, néha kuytafülű... egy mesehős,akire éppen úgy rájön a bolondóra, mint olykor éppen ránk"

Fülszöveg:

Mindenki lehet főszereplő – egy mese erejéig biztosan! Az összes bikfic, mütyür, csipcsup jószág, valamennyi mumin, lencsi, böngész és emberfia életében eljön az a pillanat, amikor ő játssza a főszerepet egy mesében. Ő talál sárkányfiókát, őt találja meg a rettegett balszerencse, ő találkozik egy láthatatlan lurkóval, s találomra választja ki a sors arra, hogy Nagy Kalandba keveredjen. Talán. Ehhez persze nyitva kell tartani a szemünket, és fel kell ismerni a csodákat. A mindennapiakat és ámulatosakat egyaránt.

Nem könnyű dolog, mint ahogy főszerepet játszani sem egyszerű. Szerencsére Tove Jansson novelláskötete sok mindenre megtanítja az olvasót, lurkókat és felnőtteket egyaránt. A mesék főhőse ezúttal bárki lehet: egy különc és magányos böngész éppen úgy, mint a csupa szorongás Cukota kisasszony. Bárki láthatatlanná válhat, akárcsak Nünüke, de életre szóló leckét vehet barátságból és sárkánytanból, mint Muminbocs. Csupa fordulópont, csupa döntési helyzet, csupa kalamajka: épp ilyenkor válik el, vajon főszereplők leszünk-e, vagy megmaradunk statisztának.

Mumin-völgy lakóinak meséi voltaképpen nem mesék: bölcs és szórakoztató novellák, mély emberismerettel és az írótól megszokott finom humorral fűszerezve.

be
5 ( 5 / 5 )
Jaj nagyon örülünk, hogy a muminokra rátaláltunk! Ha még nem ismered, vegyél egyet,olvasd el!
be
5 ( 5 / 5 )
Két különböző korú gyerek (3 és 6) mese igényét kell kielégítenem. A múminokat valaki ajánlotta, és ezt a noveláskönyvet vettem meg először, hogy a kicsi ne unja el. De szerintem lesz még folytatás! :)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Ne hidd, hogy mese! *
Könyvudvar ár: 690 Ft
1 vélemény