Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ A magyar történelem híres alakjai - 10 könyv egy csomagban
A magyar történelem híres alakjai - 10 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
25,714 Ft-os megtakarítás!:) Most 81%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 31,704 Ft
Könyvudvar ár: 9,100 Ft Akciós ár: 5,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A Magyar Királyság pénzügyei és gazdaságpolitikája Károly Róbert korában
  2. II. Rákóczi Ferenc csatái
  3. Tisza Kálmán
  4. Kortársunk, Bibó István
  5. Gróf Batthyány Lajos, Magyarország első alkotmányos kormányfője
  6. Ki volt Károlyi Mihály?
  7. Andrássy Gyula
  8. Visegrádi esték
  9. Ifj. Horthy Miklós, a kormányzó kisebbik fia
  10. A politikus Antall József az európai úton

A csomagban lévő 10 könyv rövid leírása:

A Magyar Királyság pénzügyei és gazdaságpolitikája Károly Róbert korában
A tartalomból: A középkori államháztartás; A magyar királyság háztartása és pénzügyigazgatása 1000-1322-ig; Királyi magángazdaságok; Kereskedelempolitika és vámregále; Valutareform, pénzregále és nemesércmonopólium; Bányaregále. Sómonopólium. Földregále. Törvénykezelési regále; Adóregále; Kiadások - Államkincs; Eredmények. Károly Róbert pénzügyi és gazdaságpolitikája; Pénzügyigazgatás
Az 1921-ben a Budavári Tudományos Társaság által kiadott mű reprintje.

II. Rákóczi Ferenc csatái
Válogatott tanulmányok

Tisza Kálmán
Tisza Kálmánról életrajzot és kormányzattörténetet írni nem könnyű feladat. Egyrészt, mert politikai pályája több mint 40 évet ölel fel, másrészt a hétköznapi lényét, a magánembert megragadni nehéz, mert személyes irathagyatéka nem maradt. Geszten, a családi kastélyban lévő iratanyag ugyanis a II. világháború idején megsemmisült, így Tisza Kálmánnak csupán néhány levele maradt meg politikustársai irathagyatékában.

Kortársunk, Bibó István
Bibó István (1911-1979) az elmúlt két évtized talán legtöbbször idézett – és gyakran félreidézett – szerzője. Megjelent és kéziratban maradt írásai mintegy háromezer nyomtatott oldalt tesznek ki, de ennél is többet a róla szóló, gondolatait elemző tanulmányok.

A rendszerváltás után összegyűjtött művei itthon is megjelentek, nevét középiskolák, egyetemi kollégiumok vették fel, rangos szellemi műhelyek, közéleti társaságok vállalkoztak örökségének ápolására, szobra a budapesti Duna-parton a Parlamentre néz.
Könyvünk kiadására az alkalmat a 2007. december 15-én szervezett „Érték és felelősség – Kortársunk Bibó István” című konferencia szolgáltatta. Az ott elhangzott előadások szerkesztett szövegét teljes egészében közreadjuk. Bőséges válogatást kínálunk a hévízi Bibó István gimnázium 2003-ban rendezett, „A szabadságszerető ember” című konferenciájának szélesebb körű terjesztést érdemlő anyagából.
Ehhez szándékosan kerestünk más, ellentmondó nézeteket képviselő, a témát szokatlan nézőpontból megközelítő, köztük emigrációban élt szerzőket. A köztük felfedezhető különbségeket természetesnek és termékenynek tartjuk; a bibói életmű elevenségét, időszerűségét bizonyítják.

Gróf Batthyány Lajos, Magyarország első alkotmányos kormányfője
Az 1830. évi francia forradalom eredményeként függetlenné vált Belgium Európában az alkotmányos monarchia mintaképe lett. A megváltozott politikai viszonyok következtében a nemzeti és alkotmányos célok Európa nemesi és nem nemesi értelmiségi csoportjainak egyre határozottabb programjává váltak. Ennek gondolatkörében jött létre 1831-ben az Ifjú Itália, majd az Ifjú Lengyelország, az Ifjú Németország, végül az Ifjú Írország mozgalma. A nemzeti célok és a liberális alkotmányos reformigények 1847-ben programmá formálódtak Magyarországon is. Az így kialakult országos ellenzéki mozgalom vezérét, gróf Batthyány Lajost a Népek Tavaszának forradalmi hulláma a miniszterelnöki székbe emelte.

Ki volt Károlyi Mihály?
A 20. századi magyar politikában Károlyi - némileg anakronisztikus jelenségként - azt az önzetlen, meg nem alkuvó, csak elveitől vezérelt politikustípust képviselte, amelynek visszatérése példaként.
Részletes tartalom a könyv adatlapján.

Andrássy Gyula
Andrássyról alig tudunk valamit, a közvéleményben nem él az alakja, pedig Magyarország egyik legjelentősebb politikusáról van szó, 1867–71 között a Magyar Királyság miniszterelnökéről, a polgári Magyarország egyik megteremtőjéről, későbbi osztrák–magyar közös külügyminiszterről, egy olyan személyről, akinek a nevét Európában máshol is ismerik. Andrássy Gyula nagy formátumú politikus volt, igazi államférfi.

Visegrádi esték
Féja Géza kötetének fő célkitűzése: Görgey Artúr talányának a megfejtése. Tíz estén megjelenik az idős Görgeinél az immár halott Kossuth, és drámai párbeszédekben újra végigélik, megvitatják a történelmet, az életüket. Ezeket a hol békésen elemző, hol pedig harcias párbeszédeket végig kíséri a szabadságharc története.

Ifj. Horthy Miklós, a kormányzó kisebbik fia
Horthy Miklós négy gyermeke közül mindig, még halála után is István, az idősebb fiú állt az érdeklődés és a családi propaganda középpontjában. Öccse, Miklós inkább a háttérben maradt, s csak ritkán és többnyire szerencsétlen szerepben tűnt fel a nyilvánosság előtt. Talán a legközismertebb tény, hogy ő volt, akit 1944-ben elraboltak a németek, hogy életével apját megzsarolják.

A politikus Antall József az európai úton
A most megjelent kiadvány Antall Józsefet az embert és a politikust egyaránt meg akarja ismertetni az olvasóval, a közelmúlt szinte minden jelentős hazai és külföldi közéleti személyiségének írásaiból, visszaemlékezéseiből válogatva. Benedek Istvántól Helmut Kohlig, Sütő Andrástól Margaret Thatcherig, Sólyom Lászlótól Tölgyessy Péterig vagy Kende Pétertől Orbán Viktorig.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: