Június 25-én kedden és 26-án szerdán filmforgatás miatt le lesz zárva az átjáróház. A Könyvudvarba nem lehet bejönni, a megrendeléseket nem tudjuk átadni.

A magyar történelem híres alakjai 6 könyv egy csomagban

AKCIÓ A magyar történelem híres alakjai 6 könyv egy csomagban
A magyar történelem híres alakjai 6 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Nap
Kiadás éve: 2003-11
Borító: 3 keménytáblás, 2 puhatáblás, 1 vászon
16,440 Ft-os megtakarítás!:) Most 84%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 19,430 Ft
Könyvudvar ár: 4,940 Ft Akciós ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A Magyar Királyság pénzügyei és gazdaságpolitikája Károly Róbert korában
  2. II. Rákóczi Ferenc csatái
  3. Wekerle Sándor
  4. Ifjabb Andrássy Gyula élete és pályája
  5. Kortársunk, Bibó István
  6. A politikus Antall József az európai úton

Szerzők: Hóman Bálint, Markó Árpád, Dr. Patay Géza, Görög Staub Károly, Szalai Miklós, Márton László, Jeszenszky Géza, Kapronczay Károly, Biernaczky Szilárd

A csomagban lévő hat könyv rövid leírása:

A Magyar Királyság pénzügyei és gazdaságpolitikája Károly Róbert korában
A tartalomból: A középkori államháztartás; A magyar királyság háztartása és pénzügyigazgatása 1000-1322-ig; Királyi magángazdaságok; Kereskedelempolitika és vámregále; Valutareform, pénzregále és nemesércmonopólium; Bányaregále. Sómonopólium. Földregále. Törvénykezelési regále; Adóregále; Kiadások - Államkincs; Eredmények. Károly Róbert pénzügyi és gazdaságpolitikája; Pénzügyigazgatás
Az 1921-ben a Budavári Tudományos Társaság által kiadott mű reprintje.

II. Rákóczi Ferenc csatái
Válogatott tanulmányok
TARTALOM
Bevezetés 5
Válogatott tanulmányok
II. Rákóczi Ferenc haditervei és azok kapcsolata a spanyol örökösödési háború eseményeivel 15
A szomolányi kuruc győzelem (1704. május 28.) 37
A koroncói csata (1704. június 13.) 63
Felvidéki hadieesemények 1704 november-decemberében (Érsekújvár, Lipótvár ostroma, a jakabfali ütközet.) 94
A nagyszombati csata (1704. december 26.) 110
Trencsén szerepe II. Rákóczi Ferenc felkelése alatt 154
A trencséni csata (1708. augusztus 3.) 162
A romhányi csata (1710. január 22.) 257
A tavarnoki kuruc zsákmányolás és az egerszegi harc (1710. február 11-13.) 296
Függelék
A térképvázaltok és illusztrációk jegyzéke 323
Markó Árpád Rákóczi-korral foglalkozó műveinek bibliográfiája 325
Rövidítésjegyzék 331
Mutatók (Személy-, Földrajzinév- és Alakulatmutató) 334

Wekerle Sándor
A dualizmus korának háromszoros miniszterelnökéről, a szétzilált magyar gazdaság felvirágoztatójáról, a nagy építőről egykori tanítványa, Görög Staub Károly írt izgalmas monográfiát. A számos korabeli fotóval illusztrált kötet híven követi Wekerle Sándor rendkívüli pályáját.

Ifjabb Andrássy Gyula élete és pályája
Idősebb Andrássy Gyula grófnak, a dualizmus egyik megalkotójának, a kiegyezés utáni Magyarország első miniszterelnökének, a "nagy" Andrássynak bel- és külpolitikai tevékenységét halála óta folyamatosan figyelemre méltatta mind a történettudomány, mind a szélesebb történeti közgondolkodás. Még a dualizmus korában elkészült róla Wertheimer Ede hatalmas életrajza, napjainkban pedig Diószegi István professzor szentelt neki több könyvet és tanulmányt. Fiával, az ifjabb Andrássy Gyulával más a helyzet. A már életében néha némi lenézéssel a "kis" Andrássyként emlegetett politikusról mind ez idáig nem készült tudományos igényű életrajz, és a történelem iránt érdeklődők is rendszerint csak keveset tudnak róla, legfeljebb annyit, hogy Tisza István ellenfele, Károlyi Mihály apósa és az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó külügy minisztere volt. Való igaz, hogy az ifjabb Andrássy történelmi jelentősége apjáéhoz nem mérhető: ez azonban nem annyira - apjáénál talán valóban szerényebb - képességeinek, hanem inkább annak tulajdonítható, hogy mire ő a politika színpadára lépett, a történelmi körülmények megváltoztak, s többé nem adtak teret azoknak az - apjától örökölt - politikai eszményeknek, elveknek, amelyeket legjobb képességeivel szolgálni akart.

Kortársunk, Bibó István
Bibó István (1911-1979) az elmúlt két évtized talán legtöbbször idézett – és gyakran félreidézett – szerzője. Megjelent és kéziratban maradt írásai mintegy háromezer nyomtatott oldalt tesznek ki, de ennél is többet a róla szóló, gondolatait elemző tanulmányok.
A rendszerváltás után összegyűjtött művei itthon is megjelentek, nevét középiskolák, egyetemi kollégiumok vették fel, rangos szellemi műhelyek, közéleti társaságok vállalkoztak örökségének ápolására, szobra a budapesti Duna-parton a Parlamentre néz.
Könyvünk kiadására az alkalmat a 2007. december 15-én szervezett „Érték és felelősség – Kortársunk Bibó István” című konferencia szolgáltatta. Az ott elhangzott előadások szerkesztett szövegét teljes egészében közreadjuk. Bőséges válogatást kínálunk a hévízi Bibó István gimnázium 2003-ban rendezett, „A szabadságszerető ember” című konferenciájának szélesebb körű terjesztést érdemlő anyagából.
Ehhez szándékosan kerestünk más, ellentmondó nézeteket képviselő, a témát szokatlan nézőpontból megközelítő, köztük emigrációban élt szerzőket. A köztük felfedezhető különbségeket természetesnek és termékenynek tartjuk; a bibói életmű elevenségét, időszerűségét bizonyítják.

A politikus Antall József az európai úton
Antall József kétségtelenül nagy formátumú személyiség volt, aki távlatokban gondolkodott, és tanúságot tett a higgadt, demokratikus politizálásról. Bizonyára csak kevesen látják át, mennyire borotvaélen táncolt a politikai játszmák során.
De milyen volt mint ember? Mik lehettek távlati céljai? Hogyan ítélhetjük meg politikai szerepét több mint tíz évvel halála után? És mit üzen számunkra politikai öröksége?
A most megjelent kiadvány Antall Józsefet az embert és a politikust egyaránt meg akarja ismertetni az olvasóval, a közelmúlt szinte minden jelentős hazai és külföldi közéleti személyiségének írásaiból, visszaemlékezéseiből válogatva. Benedek Istvántól Helmut Kohlig, Sütő Andrástól Margaret Thatcherig, Sólyom Lászlótól Tölgyessy Péterig vagy Kende Pétertől Orbán Viktorig.
A könyvészeti szempontból is igényes kiadvány első része Antall József miniszterelnöki tevékenységét, politikai nézeteit, törekvéseit, kormányprogramját veszi górcső alá, majd az ember és politikus különféle arcvonásait villantja fel egy-egy személyes közelkép, baráti, politikustársi visszaemlékezés keretében. A harmadik fejezet a néhai miniszterelnök halálával foglalkozik. Itt olvashatók a korabeli nekrológok, gyászbeszédek, a halálát követő értékelések, illetve az évfordulós megemlékezések szövegei.
A kötet végén Antall József elhíresült programbeszéde olvasható, melyet még miniszterelnöksége idején mondott el a televízióban, de csak halálakor sugároztak. Végül egykori diákja emlékezik az ötvenhat után elbocsátott bátor történelemtanárra. A gazdag színes fotóanyaggal kiegészülő kötetet érdemes széles körben ajánlani.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Márai sorozat 8 könyv egy csomagban
Könyvudvar ár: 10,920 Ft 7,990 Ft
Albumpár egy csomagban*
Könyvudvar ár: 1,980 Ft 1,490 Ft
5 Csoóri-könyv egy csomagban
Könyvudvar ár: 4,350 Ft 2,990 Ft
7 magyar író egy csomagban
Könyvudvar ár: 3,540 Ft 1,990 Ft