990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A magyar történelem híres alakjai 7 könyv egy csomagban

AKCIÓ A magyar történelem híres alakjai 7 könyv egy csomagban
A magyar történelem híres alakjai 7 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
16,630 Ft-os megtakarítás!:) Most 82%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 20,130 Ft
Könyvudvar ár: 5,430 Ft Akciós ár: 3,500 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A Magyar Királyság pénzügyei és gazdaságpolitikája Károly Róbert korában
  2. II. Rákóczi Ferenc csatái
  3. Wekerle Sándor
  4. Ifjabb Andrássy Gyula élete és pályája
  5. Kortársunk, Bibó István
  6. Antall József, a rendszerváltoztató miniszterelnök
  7. Ki volt Károlyi Mihály?

Szerzők: Hóman Bálint, Markó Árpád, Dr. Patay Géza, Görög Staub Károly, Szalai Miklós, Márton László, Cservák Csaba, Hoppál K. Bulcsú szerk., Hajdu Tibor

A csomagban lévő 7 könyv rövid leírása:

A Magyar Királyság pénzügyei és gazdaságpolitikája Károly Róbert korában
A tartalomból: A középkori államháztartás; A magyar királyság háztartása és pénzügyigazgatása 1000-1322-ig; Királyi magángazdaságok; Kereskedelempolitika és vámregále; Valutareform, pénzregále és nemesércmonopólium; Bányaregále. Sómonopólium. Földregále. Törvénykezelési regále; Adóregále; Kiadások - Államkincs; Eredmények. Károly Róbert pénzügyi és gazdaságpolitikája; Pénzügyigazgatás
Az 1921-ben a Budavári Tudományos Társaság által kiadott mű reprintje.

II. Rákóczi Ferenc csatái
Válogatott tanulmányok
TARTALOM
Bevezetés 5
Válogatott tanulmányok
II. Rákóczi Ferenc haditervei és azok kapcsolata a spanyol örökösödési háború eseményeivel 15
A szomolányi kuruc győzelem (1704. május 28.) 37
A koroncói csata (1704. június 13.) 63
Felvidéki hadieesemények 1704 november-decemberében (Érsekújvár, Lipótvár ostroma, a jakabfali ütközet.) 94
A nagyszombati csata (1704. december 26.) 110
Trencsén szerepe II. Rákóczi Ferenc felkelése alatt 154
A trencséni csata (1708. augusztus 3.) 162
A romhányi csata (1710. január 22.) 257
A tavarnoki kuruc zsákmányolás és az egerszegi harc (1710. február 11-13.) 296
Függelék
A térképvázaltok és illusztrációk jegyzéke 323
Markó Árpád Rákóczi-korral foglalkozó műveinek bibliográfiája 325
Rövidítésjegyzék 331
Mutatók (Személy-, Földrajzinév- és Alakulatmutató) 334

Wekerle Sándor
A dualizmus korának háromszoros miniszterelnökéről, a szétzilált magyar gazdaság felvirágoztatójáról, a nagy építőről egykori tanítványa, Görög Staub Károly írt izgalmas monográfiát. A számos korabeli fotóval illusztrált kötet híven követi Wekerle Sándor rendkívüli pályáját.

Ifjabb Andrássy Gyula élete és pályája
Idősebb Andrássy Gyula grófnak, a dualizmus egyik megalkotójának, a kiegyezés utáni Magyarország első miniszterelnökének, a "nagy" Andrássynak bel- és külpolitikai tevékenységét halála óta folyamatosan figyelemre méltatta mind a történettudomány, mind a szélesebb történeti közgondolkodás. Még a dualizmus korában elkészült róla Wertheimer Ede hatalmas életrajza, napjainkban pedig Diószegi István professzor szentelt neki több könyvet és tanulmányt. Fiával, az ifjabb Andrássy Gyulával más a helyzet. A már életében néha némi lenézéssel a "kis" Andrássyként emlegetett politikusról mind ez idáig nem készült tudományos igényű életrajz, és a történelem iránt érdeklődők is rendszerint csak keveset tudnak róla, legfeljebb annyit, hogy Tisza István ellenfele, Károlyi Mihály apósa és az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó külügy minisztere volt. Való igaz, hogy az ifjabb Andrássy történelmi jelentősége apjáéhoz nem mérhető: ez azonban nem annyira - apjáénál talán valóban szerényebb - képességeinek, hanem inkább annak tulajdonítható, hogy mire ő a politika színpadára lépett, a történelmi körülmények megváltoztak, s többé nem adtak teret azoknak az - apjától örökölt - politikai eszményeknek, elveknek, amelyeket legjobb képességeivel szolgálni akart.

Kortársunk, Bibó István
Bibó István (1911-1979) az elmúlt két évtized talán legtöbbször idézett – és gyakran félreidézett – szerzője. Megjelent és kéziratban maradt írásai mintegy háromezer nyomtatott oldalt tesznek ki, de ennél is többet a róla szóló, gondolatait elemző tanulmányok.
A rendszerváltás után összegyűjtött művei itthon is megjelentek, nevét középiskolák, egyetemi kollégiumok vették fel, rangos szellemi műhelyek, közéleti társaságok vállalkoztak örökségének ápolására, szobra a budapesti Duna-parton a Parlamentre néz.
Könyvünk kiadására az alkalmat a 2007. december 15-én szervezett „Érték és felelősség – Kortársunk Bibó István” című konferencia szolgáltatta. Az ott elhangzott előadások szerkesztett szövegét teljes egészében közreadjuk. Bőséges válogatást kínálunk a hévízi Bibó István gimnázium 2003-ban rendezett, „A szabadságszerető ember” című konferenciájának szélesebb körű terjesztést érdemlő anyagából.
Ehhez szándékosan kerestünk más, ellentmondó nézeteket képviselő, a témát szokatlan nézőpontból megközelítő, köztük emigrációban élt szerzőket. A köztük felfedezhető különbségeket természetesnek és termékenynek tartjuk; a bibói életmű elevenségét, időszerűségét bizonyítják.

Antall József, a rendszerváltoztató miniszterelnök
A Budapesten, 2013 április 8-án "Modell és valóság" címmel rendezett tudományos emlékülés előadásainak szerkesztett anyaga
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Állam- és Társadalomelméleti Intézete sorozatának első kötetét tartja kezében az Olvasó. A könyvsorozat címe: Libri Pro Publico Bono. Ez a névválasztás is mutatja, hogy elsősorban általános államtudományi, közigazgatás-tudományi, társadalom- és jogtudományi, valamint politológiai, jogbölcseleti tematikájú köteteket szeretne megjelentetni az Intézet, tehát olyan műveket, amelyek által közelebb kerülünk a közjó fogalmának a megértéséhez. 
Sorozatunk első kötete konferencián elhangzott dolgozatok gyűjteménye. Az Állam- és Társadalomelméleti Intézet 2013. április 8-án tudományos emlékülést rendezett „Modell és valóság” címmel, melynek témája Antall József történelmi jelentőségének értékelése volt. A konferencia egyrészt tisztelgés volt a húsz évvel ezelőtt elhunyt első szabadon választott magyar miniszterelnök előtt, másrészt lehetőséget adott arra, hogy visszatekintsünk a modern kori Magyarország egyik legmeghatározóbb történésére, a rendszerváltoztatásra. Eredetileg az Antall-kormány tanácsadóit és meghatározó figuráit szerettünk volna meghívni a konferenciára, de a projekt azonnal túlnőtte magát. A meghívott öt előadó (Bod Péter Ákos, Granasztói György, Entz Géza, Kodolányi Gyula és Varga Csaba) után felkértünk még hat, a korszak problémáit legjobban ismerő kutatót, hogy dolgozataikkal működjenek közre a publikációban. Így született meg ez a tizenegy írást tartalmazó kötet, mely átfogó képét adja egy korszaknak, melynek feldolgozása még mindig tart, sőt, most kezdődött csak el igazán.

Ki volt Károlyi Mihály?
A 20. századi magyar politikában Károlyi - némileg anakronisztikus jelenségként - azt az önzetlen, meg nem alkuvó, csak elveitől vezérelt politikustípust képviselte, amelynek visszatérése példaként.
Részletes tartalom a könyv adatlapján.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még