Ingyen szállítás Pick Pack Pontokra 5000 Ft felett dec. 01. 18 óráig.

A nagy mesealbum III. (CD)

A nagy mesealbum III. (CD)
A nagy mesealbum III. (CD) - adatlap
Kiadó: Emi
Kiadás éve: 2009
Borító: normál műanyagtok
1,700 Ft-os megtakarítás!:) Most 63%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,690 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Megjelent a Nagy Mesealbum harmadik része! A platinalemezes sorozat legújabb lemezén ezúttal is népszerû mûvészek tolmácsolásában hallhatunk olyan kedvelt magyar népmeséket, mint a Kis Gömböc, vagy az Egyszer volt Budán kutyavásár.

A Nagy Mesealbum III.-on hallható történeteket ezúttal Bodrogi Gyula, Gálvölgyi János, Helyei László, Nagy Bandó András, Pécsi Ildikó, Szabó Győző és a Magyar Népmesék sorozat közkedvelt hangja Szabó Gyula adja elő.

A mesék mellé moldvai népdalok és a Muzsikás Együttes népzenéje hallható. A Nagy Mesealbum 3. részének érdekessége, hogy a Szabó Győző által mondott mesét a kilenc éves Horváth Csaba Csongor írta, aki az EMI által meghírdetett Nagy Meseíró Pályázat győztese!

Sok gyerek manapság egyáltalán nem találkozik igazi mesékkel, még kevesebben vannak akik élőszóban hallgatnak mesét. Az embertől embernek átadott történetmesélés hagyománya ősi dolog, az írás előtti időkből való, amikor az emberek így szórakoztatták egymást. Ezt a hagyományt éleszti fel a Nagy Mesealbum sorozat, hogy az újabb generációk is hallhassák, és majd egyszer tovább adhassák a történeteiket.

A magyar népmese olyan kincs múltunk keresésében, amelyet a mai napig nem aknáztunk ki. Gazdagsága, sokfélesége a világon egyedülálló. A mesék elvarázsolnak, és megindítják a fantáziát. Ennek jó példája, hogy a lemezen található mesék egyikét a Nagy Meseíró Pályázat győztese, egy kilenc éves kisfiú írta.

A Nagy Mesealbum sorozatnál az EMI mindig törekedett arra, hogy a hallgató egy minőségi, komplett egészt kapjon. A sorozat korábbi darabjain ezért a Ghymes együttes szolgált aláfestő zenékkel a mesékhez. Ezek között voltak magyar népmesék, Benedek Elek és Móra Ferenc meséi éppúgy, mint Mátyás királyról szóló történetek. Ezúttal a világhírű, többszörös platina és aranylemezes Muzsikus Együttes a csángóföldi énekesnő, Petrás Mária közreműködésével gondoskodik a jó hangulatú dalokról.

A három évtizede működő, Kossuth-, és Magyar Örökség Díjas zenekar mindig is küldetésének tekintette a magyar és erdélyi nézene terjesztését, megvalósították a népzene és a komolyzene ötvözését. A hagyományőrző együttes az általuk kincsként őrzött magyar népzenével, kalotaszegi, moldvai és dunántúli dallamokkal ad hozzá valami különlegeset a Nagy Mesealbum 3. részéhez.

01. A róka meg a farkas A Lakodalomban (Gálvölgyi János)
02. A só (Szabó Gyula)
03. Márton Szép Ilona (Moldvai Ballada) (Petrás Mária)
04. Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack (Pécsi Ildikó)
05. A hiú király (Bodrogi Gyula)
06. A Kis Gömböc (Nagy Bandó András)
07. Morcos Mese (Szabó Győző)
08. Legényes (Muzsikás)
09. Egyszer Volt Budán Kutyavásár (Helyey László)
10. A Fényes Nap (Moldvai Esti Ének) (Petrás Mária)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még