A Prágai Tavasz... és ősz

Szerző: Zdenek Mlynár
AKCIÓ A Prágai Tavasz... és ősz
A Prágai Tavasz... és ősz - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Kairosz
ISBN:9789636621940
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 340
Borító: puhatáblás
3,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 97%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,500 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft Akciós ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

"Ez a könyv negyven évvel ezelőtti eseményekről szól. Első magyar kiadása több mint húsz évvel ezelőtt jelent meg. Természetesen adódik a kérdés, hogy aktuális-e még. A szocializmus húsz évvel ezelőtt megbukott. Szolgálhat-e tanulságokkal egy olyan mű, amely egy sajátos történelmi pillanatról, a csehszlovákiai 'ember arcú szocializmus' megteremtésére tett kísérletről szól?

E könyv szerzője jogot, politológiát és filozófiát tanult, mielőtt belépett volna a politika világába. Ott is előbb elemző és tanácsadó munkát végzett, majd bekerült a Csehszlovák Kommunista Párt legmagasabb vezető testületébe. Alakítója és szemtanúja volt mindannak, amit a történetírás Prágai Tavasz néven tart számon.
Amikor kizárták a pártból és a politikából, legfőbb feladatának az események dokumentálását és értelmezését, értékelését tekintette. Több könyvet írt az 1968-as csehszlovákiai reformkísérletről, a mai olvasó számára azonban talán ez a műve lehet a legérdekesebb.
A könyv egyszerre vallomás, memoár, korrajz és politológiai elemzés - laikusok számára. Megértéséhez és élvezéséhez nem kell különösebb történelmi vagy politikai műveltség, csak figyelem és érdeklődés. (...)" (Bába Iván)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: