Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A siksze

Szerző: Gantner Ádám
A siksze
A siksze - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Konkrét Könyvek
ISBN:9789630849050
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 267
Borító: puhatáblás
2,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt.

Egy siksze hátsójára írni különleges feladat. Különleges a könyv is: a kibucok világába kalauzolja olvasóit, a kibucnyikokat ellátó konyhán és a fucking factoryban dolgozó önkéntesek mindennapjainak egyetlen momentuma sem marad rejtve előttünk. A kemény munka ellenére egyetlen nagy folyamatos buli, nyári tábor-életérzés hatja át a történetet, a főszereplő vívódásaival fűszerezve: veterán táborozóként, merre tovább?
A Tavasz-dombon, a tel-avivi balaganban találja-e meg, amit egész életében keresett egy someres zsidó lánnyal, vagy Jeruzsálem óvárosában, a címadó siksze karjában? Oldódik-e az örökös kívülállás, útkeresés a zsidó, félzsidó identitás, elköteleződés, cionizmus sarokpontjai között?
Steiner Kristóf

Ádámot olvasni olyan, mint ismerni őt: őszinte, (ön)ironikus, kíváncsi, bátor és lehengerlő. A polgárpukkasztás vágyának leghalványabb árnyalata nélkül ír le olyan helyzeteket, amelyek a zsidókat, az arabokat, a keresztényeket, mi több, általában véve a nőket egyaránt heves vitára ösztönzik (és egyeseket kihoznak a sodrukból). Ám hamar kiderül: a szerző a maga módján sokkal jobban tiszteli a vallást, származást vagy épp magát a női nemet, mint sok „tisztes", ortodox módon gondolkodó férfi. Ádám megtalálta a hangját: az Ősz Jeruzsálemben és a L@tor után a két világ legjavát hozza össze egy könyvbe, amelyet lapozgatva bejárjuk Izrael minden egyes szegletét. Spirituális felismerések, kósza emlékek, anekdotákba bújtatott történelmi események ágyaznak meg a vad szeretetkeresésnek. Olyan hősök - egyébként baromi szórakoztató - lelki küzdelmeinek, akiknek édes gyengeségeivel és könnyes feloldozásaival mindannyian azonosulni tudunk. Még az is, aki sosem járt Ádámmal Izraelben.
Rubin Eszter

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Barhesz
Könyvudvar ár: 790 Ft
Szex Viagra nélkül
Könyvudvar ár: 990 Ft
Pokol mélyén rózsakert
Könyvudvar ár: 390 Ft
A Mars térképe
Könyvudvar ár: 590 Ft