Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

A sirály a király? (Nyelvkincstár)

A sirály a király? (Nyelvkincstár)
A sirály a király? (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 23cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634155966
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 88
Borító: puhatáblás
509 Ft-os megtakarítás!:) Most 29%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,699 Ft
Könyvudvar ár: 1,190 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A nyelvkincstár sorozatban Bosnyák Viktória írónő, játékos, nyelvtan alapú meséi jelennek meg. Ezek a kötetek nem tankönyvek, hanem országszerte használt kiegészítői, az általános iskolai tananyagnak. Viccesek, szórakoztatóak, könnyen olvashatók. Utóbbit a szöveg mellett segíti még a tipográfia (nagyobb betűméret) és a néhány laponként feltűnő sok vidám rajz (Szűcs Édua) is.

A könyvek címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása), A nagy szinonima-hadjárat (rokonértelmű szavak).

A sirály a király című könyvben egy összefüggő mesét találunk, sok humorral, élvezetes stílusban megírva. A sorozat többi könyvéhez hasonló a tipográfia, egy kiegészítéssel: a pontos  j és az ly-os betűk vastagon szedettek, így nagyobb hangsúlyt kapva, könnyebben bevésődnek olvasás közben.

Ránk is fér ez a bevésődés, mert nincs általános szabály a j és ly helyesírására. Apróbb segítségek akadnak, például, ha tudjuk,hogy a magyar nyelvben egy szó van,a lyuk (és toldalékos alakjai) amely ly-nal kezdődik, vagy sokszor l hangot ejtenek ly helyett: kölök, foló, Károl, gereble, hüle, vagy fordítva, ha l helyett ejtünk j-t, az általában írásban  ly: zsemle-zsemlye, lány-lyány, pálinka-pályinka, mell-melly.

De azért marad még j/lyócskán oly/jan szavunk, mely/jekről oly/jkor súly/jos döntést muszáj/ly hoznunk...

Fülszöveg:

A se nem szögletes, se nem kerek erdőbe hívatlan vendég érkezik: egy sirály, aki királynak képzeli magát. A különös hírre az erdő minden állata összesereglik a bagoly odújánál, és egyre többen jelentik be trónigényüket. A bölcs madár furfangos próbatételeket eszel ki, hogy eldőljön, ki a környék jogos uralkodója. Ahogy a verseny nehezedik, egyre fogynak a versenyzők. Vajon tényleg a sirály lesz a király? Mire végigolvasod a vetélkedő humoros történetét, tökéletesen eligazodsz majd a j-s és ly-s szavak erdejében.

 
be
5 ( 5 / 5 )
Ez a kedvencem a sorozatból, örülök, hogy ajánlották a suliban, azóta több Bosnyák Viktória könyvet beszereztünk!
be
5 ( 5 / 5 )
Szeretem ezt a sorozatot,s bár a gyereknek ajánlotta a tanárnő, én is minden részt szívesen elolvastam:)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: