Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A sorozatfüggőség hangoskönyve - eredeti tok nélkül

Szerző: Krigler Gábor
A sorozatfüggőség hangoskönyve - eredeti tok nélkül
A sorozatfüggőség hangoskönyve - eredeti tok nélkül - adatlap
Kiadó: Sonore Kft.
Kiadás éve: 2004
1,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 70%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,000 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Szerző: Krigler Gábor

Előadó: Koffler Gizi

Ismertető:

A hangoskönyv elsősorban arra az egyszerűnek tűnő kérdésre próbál válaszokat megfogalmazni, miszerint miért szeretünk bizonyos sorozatokat, és miért ráz ki a hideg másik szériák címének hallatán. Lazább, kötetlenebb stílusban, közérthetőbben mutatja be, mi tesz egy sorozatot minőségivé, és nem utolsósorban, mi teszi a nézőit „függővé”.

A hangoskönyv a különféle aspektusokat Magyarországon játszott, illetve DVD-n elérhető tévésorozatok példáival illusztrálja. Lesz néhány sorozat, amire következetesen utal, így például természetesen a Barátok közt, mint az egyetlen valóban sikeres magyar széria, aztán a Jóbarátok, a Vészhelyzet, a Helyszínelők, a 24, szó esik a dél-amerikai szappanoperákról, mint a Rabszolgasors vagy a Vad angyal, illetve régi hazai kedvencekről, mint a Szomszédok, a Linda vagy a Família Kft., nem utolsósorban pedig klasszikusokról mint a Waczak szálló vagy akár Derrick.

Tartalom:

A hangoskönyv röviden bemutatja a televíziós sorozatok legfőbb jellemzőit, típusait, a szériák készítésének hierarchiáját. Ki kicsoda a szakmán belül, és mi a feladata? Mitől jó egy sorozat? A sikeres tévés szériák közös jellemzői. Rávilágít a sorozatok készítésének műhelytitkaira, a konkrét napi feladatokra, amivel egy írócsapatnak meg kell birkóznia.

Az ötlet. Milyen ötletből lehet jó tévésorozatot készíteni? Mit várnak a nézők egy sorozattól, melyek azok a szempontok, amiknek muszáj megfelelnie egy szériának? Mitől bukik meg egy széria rögtön az elején, és mi az, amitől rászoknak az emberek egy másikra rögtön a legelső epizódtól fogva?

A Szereplők teszik az igazán jó sorozatokat elsősorban eladhatóvá. Róluk szól a negyedik fejezet. A szereplők fogják meg a nézőket, értük rajonganak millióan. Lényeges, hogy olyan szereplőkről szóljon a sorozat, akikért ilyen sokan hajlandók bekapcsolni a tévét akár minden este. Mi a titka egy bálvány megteremtésének?

A jól megalkotott szereplők persze önmagukban mit sem érnek, ha a Történet csapnivaló. Mi érdekli a nézőket? A jó író pontosan tisztában van vele, hogy miként kell olyan történeteket szőni, amik a fotelhez szegezik az embereket. Az ötödik fejezet a történetmesélési eszközöket és fogásokat taglalja, amik ha nem is garantálják, de feltétlenül közelebb hozzák a sikert.

A Komikum a legjobb drámának is része. Műfajtól függetlenül elvárják a nézők, hogy megnevettessék őket. És persze ott vannak azok a műfajok, amik kifejezetten a komédiára építenek. Mitől lesz vicces egy sorozat, vagy akár egy jelenet? Miért nevetünk bizonyos karaktereken, akár már akkor is, ha meglátjuk őket? A hatodik fejezetben ezeket a kérdéseket feszegetem, és próbálok érthető, világos választ nyújtani.

Legvégül a kész Forgatókönyv kerül górcső alá. Hogy néz ki, mi szerepel benne, mitől jó vagy rossz? Hogyan beszélnek a tévésorozatokban? Mitől fülsértő egy dialógus, és mitől tűnik olyannak, mintha valódi élőbeszédet hallanánk? Ennek taglalása zárja a könyvet.

Játékidő: 80 perc (1 audio CD)

Eredeti csomagolás sérülése miatt átcsomagolva.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: