Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A sötétség felé - Az eutanáziától a tömeggyilkosságig

Szerző: Gitta Sereny
A sötétség felé - Az eutanáziától a tömeggyilkosságig
A sötétség felé - Az eutanáziától a tömeggyilkosságig - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 22cm
Kiadó: Park
ISBN:9789633550090
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 528
Borító: keménytáblás
3,710 Ft-os megtakarítás!:) Most 82%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,500 Ft
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

"Mindenkinek hatalmában áll választani jó és rossz között."
Órigenész

Gitta Sereny mára klasszikusnak számító művében a treblinkai haláltábor parancsnokának, Franz Stanglnak a Harmadik Birodalomban befutott pályáját vázolja fel, és vizsgálja a jellemét formáló hatásokat. A haláltáborok parancsnokai közül Stangl volt az egyetlen, akit felelősségre vontak: a düsseldorfi bíróság 1970-ben bűnrészesnek találta legalább 900 000 ember halálában, és életfogytiglani börtönre ítélte. Sereny heteken át beszélgetett vele a börtönben, az összesen több mint 70 órás interjúból született ez a könyv.
A szerző elsődleges célja nem az elborzasztás. Azt kutatja, hogy milyen módon alakítja az egyén személyisége a politikát, illetve torzíthatja a politika a személyiséget. Kíméletlenül rámutat: az egyén erkölcsi erejének vagy bátorságának hiánya, illetve elfojtása tragikus következményekkel jár a nemzetek jövőjére és az emberi sorsra nézve.
"Lebilincselő és gondolatébresztő mű a náci népirtásról. Megvilágít, és új dimenzióba helyez reakciókat, eddig meg nem értett viselkedésmódokat." Sunday Telegraph
"Gitta Sereny fáradhatatlanul kutatta témáit: a tényeket mindig fontosnak tartotta, de célja a motiváció feltárása volt."
The Guardian

Gitta Sereny (1921–2012) magyar–osztrák származású újságíró, író. Érdeklődése középpontjában a Harmadik Birodalom és a problémás gyermeksorsok állnak. Fő művei: a kiskorú gyermekgyilkosról szóló The Case of Mary Bell (Mary Bell esete, 1972), a Hitler főépítészéről írott Albert Speer küzdelme az igazsággal (1995) és az önéletrajzi jellegű The German Trauma, 1938–2001 (A német trauma, 1938–2001).

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: