Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A tanítvány / Kiskunhalom / A falu álarca

Szerző: Nagy Lajos
A tanítvány / Kiskunhalom / A falu álarca
A tanítvány / Kiskunhalom / A falu álarca - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Babits
ISBN:9638318
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 627
Borító: keménytáblás
1,710 Ft-os megtakarítás!:) Most 53%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,200 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt.

Magyar klasszikusok 8.

A Kiskunhalom a két háború közti magyar írószociográfiai irodalom úttörő, klasszikus remeke, írója szülőfalujáról, Apostagról. Egyetlen nap leltára, hajnaltól hajnalig tartó huszonnégy óra eseménymozaikjainak egy-máshoz illesztése, 1932. augusztus tizenhetedikén, szerdán. "Kemény, öröm és szépség nélküli élet bontakozik ki ebben a falu-monográfiában. - írta a Kiskunhalomról 1934-ben Bálint György. - Ridegség, gőg és kapzsiság egyrészről, fásultság, kétségbeesés, kény-szerű, eltompult megalázkodás másrészről: ez Kiskunhalom életének lelki tartalma." József Attila pedig baráti levélben így jellemezte a könyvet: "Bennem szinte szorongást keltett a Kiskunhalom végzetszerüsége. Mert nem az a végzetszerű, hogy ,a hős a végén elbukik', hanem hogy ,a hős' egy pakli dohányt vesz a trafikban, hogy tehát soha senki nem lehet hős."

A könyvek olajzöld bőrkötésben, almazöld papírra nyomtatva, óarany margóval készültek, külső megjelenésüket tekintve is igen nívós, igényes könyveket vehet kezébe a kedves olvasó.

be
4 ( 4 / 5 )
Nagy Lajos Falu álarca-ról Illyés Gyula írását idézve: "A kritikusok - ismétlem, s ha kell, még jobban hangsúlyozom: a baloldaliak csakúgy, mint a jobboldaliak - a fejüket fogták, nem értették a világot. Vagy arra kellett gondolniok, hogy tudósok egyszerre megtanultak írni, vagy pedig, hogy írók értenek a tudományhoz, illetve annak anyagához, az élethez. Gondolatnak is iszonyú volt. Mindezért elsősorban Nagy Lajos felelős. Ez eddig különösképpen eléggé titokban maradt; örülök, hogy ismét megmondhatom. Ő volt az első, aki ezt a két, szemre eddig oly távoli területet észrevétlenül összekapcsolta. Működésére visszanézve megállapíthatjuk, hogy egész életében erre készült."

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még