Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

A vérgróf (Vérgróf-trilógia 1.)

A vérgróf (Vérgróf-trilógia 1.)
A vérgróf (Vérgróf-trilógia 1.) - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Libri
ISBN:9789633100868
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 478
Borító: puhatáblás
3,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,490 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Mindig ​​esténként tűntek elő, néha csapatosan, többnyire azonban egyedül. Hogy pontosan hogyan és mikor érkeztek, arról senki nem bírt megbízhatót mondani. Volt, aki azt állította, hogy ugyanott laknak, amerre dolgoznak is, napközben alszanak és megbújnak valamelyik bérkaszárnya zugában, s csupán napszálltakor merészkednek elő. Mások akár meg is esküdtek volna rá, hogy a város egy másik fertályából jönnek és szekéren hozzák őket… Most is csak annyit lehetett tudni, hogy megint meghalt közülük az egyik.

A székesfőváros utcáin arat a halál: a rendőrség elképzelhetetlen brutalitással meggyilkolt prostituáltak holttesteire bukkan szerte a városban, a Városligettől kezdve az előkelő Ó utcai bordélyon át egész a ferencvárosi munkásnegyedekig. 1910-et írunk: az újabban már villanyfényben úszó Andrássy úton még egymást kerülgetik a konflisok és az automobilok, a legendás kávéházakban pedig Ady Endre és Molnár Ferenc társaságát keresik a szépreményű költők és hírlapírók. Ezzel egy időben pedig különös vendég érkezik Budapestre, hogy néhány hónapi rejtőzködés után egyszerre csak az előkelő szalonok és úri társaságok kedvencévé váljon: Saint-Germain grófja, aki egyenesen Rákóczi fejedelem leszármazottjának mondja magát, és a világtörténelem legkülönbözőbb korszakaiból származó történeteinél csak a szokásai különösebbek. Éjszaka él, akárcsak a város, és még soha, senki nem látta enni…

be
5 ( 5 / 5 )
Először a borító fogott meg. Nem vagyok vámpír fan, nem olvasom a mai vámpíros könyveket, de éreztem, hogy ez nem olyan lesz. A régi időkben játszódik, amit kifejezetten szeretek. A sok irodalmi alak és nevezetes helyszínek megjelenése nagyon magával ragadott. Titokzatos, több szálon futó történet, ami nem is annyira véres. A karakterek kíváncsivá tettek, és az, hogy a fejezetek szinte mindig másik személyről szóltak csak fokozta ezt. Jöhet a következő rész.
be
4 ( 4 / 5 )
Azt hiszem főleg a könyv hangulata fogott meg. Az írónak sikerült elérnie, hogy olvasás közben végig azt éreztem, hogy valamiféle álomvilágban járok: a valóság és a misztikum keveredett, a múlt és a jelen határán egyensúlyoztunk. A történet több szálon fut, élettörténeteket olvasunk, amik aztán valami bonyolult mintázat mentén összefondónak. A megjelenített szereplők közül Mihályról még szívesen olvastam volna, az ő történetét még jobban ki lehetett volna bontani. A cselekmény lassú építkezése tökéletesen illett a könyv hangulatához és hihetetlenül élveztem a kávéház, színházi, irodalmi utalásokat. Érződik, hogy rengeteg kutatómunkát végzett az író a hiteles történetmesélés kedvéért. A krimi szál inkább csak aláfestés volt, és az igazat megvallva a könyv felétől már sejtettem is a megoldást, de mivel nem ezen volt a hangsúly, ezt nem éreztem zavarónak. Érdekes könyv, egyedi hangnem, egész biztos folytatni fogom a sorozatot.
be
5 ( 5 / 5 )
Tetszett a hangulata, a több szálon futó cselekménye. Jó volt magyar író tollából olvasni, helyszínekről, ahol magam is jártam/járok, neves közéleti személyiségekről, akik – bármily meglepő – ezúttal mellékszereplőként bukkantak fel egy regény lapjain. Okozott meglepetéseket, mind a történetmesélésben, mind a szereplők sorsának alakulásában és főként a befejezésben. Érdekes volt egy letűnt kor árnyoldaláról olvasni, a korhoz illő stílust szerintem remekül eltalálta a szerző. Sajnálom, hogy a trilógia többi kötete még nincs meg, de megvallom őszintén, hogy óvatosan csak az elsőt akartam először beszerezni, hátha nem fog tetszeni… kár volt! Most hajthatom a másik két kötetet és mérgelődhetek, hogy nem tudtam rögtön belevágni…

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Csontszüret
Könyvudvar ár: 990 Ft 490 Ft
4 vélemény