Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A világ síparadicsomai

Szerző: Arnie Wilson
A világ síparadicsomai
A világ síparadicsomai - adatlap
Méretek: SZ: 27cm M: 31cm
Kiadó: Athenaeum2000
ISBN:9639471585
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 158
Borító: keménytáblás
3,990 Ft-os megtakarítás!:) Most 50%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 7,980 Ft
Könyvudvar ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ön a világ negyven legnépszerűbb és legérdekesebbnek tartott síkörzetének rendkívül szép képanyaggal illusztrált albumát, kalauzát tartja a kezében, amely gyakorló síelőknek nagyszerű ötleteket adhat arra, hogy melyik síparadicsomot keressék fel legközelebb, de a "karosszékből síelők" is pompás élményekkel gazdagodhatnak, ha olvassák vagy lapozgatják a könyvet.
A világ síparadicsomai című albumból minden egyes síkörzet vonatkozásában megtudjuk, hogyan jöttek létre, milyen pályákat kínálnak, melyek az előnyeik és a hátrányaik, de hogy mindegyik síterep rendkívül vonzó arról a képanyagban gyönyörködve meggyőződhetünk. Odaképzelhetjük magunkat az európai Alpokban Chamonix vagy Sankt Moritz lejtőire, a kanadai Whistler vagy a Lake Louise környéki hegyek változatos lankáira, a "vadnyugati" síelőiről híres, szikláshegységbéli Telluride bérceire vagy a "Hollywood a jégen" néven emlegetett, vakítóan csillogó aspeni jégre, vagy a Japán-Alpok igényes lejtőire.
Ha pedig júliusban vágynánk síelni, kedvet kaphatunk a chilei Andok és az argentínai Patagónia családias üdülőinek, vagy éppen Ausztrália változatos sítelepeinek felkeresésére. A kalandvágyók számára pedig olyan extrém meredekségű terepeket is ajánl a könyv, ahol a helisízést, a helikopteres síelést gyakorolhatják az ínyencek: az új-zélandi Mount Cook, az alaszkai Valdez, a kanadai Blue River vagy az indiai Himalája Manali csúcsának haván.
A világ síparadicsomainak írója számára egész évben tél van, számára a síelés létforma. Saját tapasztalatait írja meg, a könyv látványos fotóin pedig szinte életre kelnek a síparadicsomok. Nehogy "lecsússzon" róluk!
Arnie Wilson először egy iskolai kirándulás alkalmával, tizenhat évesen csatolt fel síléceket. Élvezte ugyan a dolgot, de csak néhány évtizeddel később nyílt rá újabb alkalma, amikor mint újságírót felkérték, hogy írjon cikket a svájci Verbier melletti üdülőhelyről. Ekkor és ott lett a síelés szerelmese. Wilson, aki 1986 óta a Financial Times sítudósítója, szinte minden idejét sípályákon tölti. Több mint 500 cikket írt már a lapnak, legalább 20 ország 550 síparadicsomát járta be, és tervei szerint 1000-ig meg sem áll.
1994-ben Wilson egy éven át minden nap síelt - összesen 13 ország 240 üdülőhelyén -, és ezzel a teljesítményével még a Guiness Rekordok Könyvébe is "becsúszott". Újabb rekordkísérletet tesz azzal, hogy végiglátogatja Amerika 40 "síállamát" - amelyek közül már csak 13-ban nem járt.
Wilsonnak négy megszállottan síelő lánya is van, nem csoda hát, hogy 1999-ben elnyerte az év legjobb Brit Síútleírás-írója kitüntető címet, és azóta a Financial Timesban lévő állandó rovata mellett rendszeresen ír más lapokba, így a Country Life, a Business Traveller, a The Good Skiing and Snowboarding Guide, a GQ Active és a Condé Nast Travellerbe.
2001-ben Nagy-Britannia Síklubja magazinjának, a Ski & Boardnak szerkesztője lett. Feleségével - a svéd származású Vivianne-nel - 2000-ben a Wyoming állambeli Jackson Hole hegy csúcsán házasodott össze. West Sussexben, Angliában élnek. 

 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még