Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

Ady-értelmezések

Szerző: H. Nagy Péter
Ady-értelmezések
Ady-értelmezések - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Iskolakultúra
ISBN:9636419213
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 183
Borító: puhatáblás
1,110 Ft-os megtakarítás!:) Most 73%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,500 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Kötetünk tanulmányai egy modernség-kutatási program részeként 1998 és 2002 között születtek. Ebben az időszakban számos olyan irányadó értelmezés látott napvilágot, melyek kapcsán – immáron visszatekintve – joggal beszélhetünk az Ady-lírához való viszony keretfeltételeinek módosulásáról. Ma már elmondható, hogy e folyamat – lezárhatatlansága ellenére is – a versek megszólaltathatóságának átrendeződéséről adott hírt. Kérdésfelvetésünk ennek megfelelően arra irányult, vajon a kánonok közti mozgások dinamizálódása befolyásolja-e – és ha igen, hogyan – a szövegek tapasztalatának horizontváltásait.
Ebből a szempontból kb. egy évtizede Ady költészete rendkívül érdekes képet mutat. Hiszen nemcsak az életmű súlypontjainak áthelyeződésével, hanem jelenkori olvasási feltételeinek – helyenként radikális – újraszituálásával kell szembenéznünk. Ez utóbbira példa lehet az, ahogyan egyre inkább előtérbe kerültek a fenomenalisztikus (tematikai érdekeltségű) modelleket lebontó retorikai interpretációk, melyek a szöveghez való visszatérésben, az újraértelmezendő és fragmentarizálódó hagyomány nyelvi újralétesítésében látják a jövő Ady-olvasásának zálogát. E könyv írásai emellett a művek hatástörténetének tervezhetetlen kimenetelű eseményeit is közel hozhatják, ezért – vállalva a részlegességet – eleve lemondanak a szerzői kánon koherenciájának megőrzéséről, biztosításáról. Hiszen, tűnjék bármennyire is elfogultnak a megállapítás, talán kijelenthető, hogy az Ady-líra nagy elbeszélések, globalizáló ideológiák mentén történő tárgyalásának ideje lejárt.
E kötetet köszönettel dedikáljuk hozzátartozóinknak, tanárainknak, fiatal pályatársainknak, támogatóinknak; és tisztelettel ajánljuk az Ady iránt érdeklődő pedagógusok, diákok figyelmébe.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Az újraolvasás kényszere
Könyvudvar ár: 1,990 Ft 690 Ft
Ady Endre szerelmei
Könyvudvar ár: 390 Ft
Korrupció! - Magyar novellák
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft