Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Álarcosbál

Szerző: Szabó Magda
Álarcosbál *
Álarcosbál - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634151708
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 248
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Egy klasszikus lányregény Szabó Magdától. Reich Károly fejezetenként megjelenő fekete-fehér rajzai gyönyörűen egészítik ki a művet. Szeretet, fájdalom, öröm, szabómagdai történetvezetéssel. Jó elolvasni és újra olvasni, akár felnőttként is. Ha esetleg cikinek érezzük egy pöttyös könyvet a kezünkbe venni, akkor most itt a lehetőség: a Móra Kiadó Szabó Magda-sorozatában megjelent kötetei új, "komolyabb", ízléses címlappal jelentek meg, így senkinek a kezében nem néznek ki "furcsán".

"Soha többet nem fogom azt gondolni, hogy szeretek valakit, ha rabbá teszem önmagammal, ha lehúzom, mint valami kolonc. A szeretet röpít. Ha valakit szeretek, annak szárnyakat kell adnom. Magamtól nem tudtam, hogy így van, de időközben megtanítottak rá. És ha ez sikerült, ha ez, ami veled történt, akkor talán sikerülni fog minden, amit tervezek.”

Fülszöveg:

Boros Krisztina az iskolai jelmezbálon cigánylánynak öltözik; cifra szoknyában, szőke hajába tűzött, fekete hajfonatokkal, felékszerezve, senki nem ismeri fel. Van még egy titokzatos vendég a bálon, aki álarc mögé rejti a tekintetét. A forgatag kellős közepén a Cigánylány és az Álarcos hosszú beszélgetése feltépi a múlt fájdalmas sebeit, az őszinte vallomások egy rideg, zárkózott, titkokkal teli család életébe engednek bepillantást. Mire mindketten leveszik az álarcot, a régi sebek begyógyulnak.

Szabó Magda regénye 1961-ben jelent meg először, és több mint fél évszázada töretlen a népszerűsége. Egy lányregény esetében kivételesnek számít ez a siker, hiszen hamar elavul – ahogyan az a kor is eltűnik, amelyben a főhős felnő. Az Álarcosbál akkor játszódik, amikor a nők büszkék arra, hogy saját keresetükből maguk fizetik a krémest a randevún, amikor a gyerekek háborúellenes beszédet mondanak a békerajgyűlésen, és amikor a farsangi jelmezbálon a lányok egymással táncolnak. És mégis, mintha minden ma történne:egy kislány titkokkal és fájdalommal teli, tetszhalott élete egyszerre csak megtelik örömmel és kacagással, és ehhez nem is lehet más díszletet találni, mint egy álarcosbált!

be
5 ( 5 / 5 )
Az egyik kedvenc Szabó Magda könyvem, így felnőtt fejjel is. Megható és tanulságos történet, a vége pedig igazán szívbe markoló. Adott egy család, akiknek soha nem múló fájdalmatt hozott egy értelmetlen háború, egy apa, aki elzárkózik az emberektől, az érzelmektől, egy kislány, aki igazi családra vágyik. Aztán megemjelenik egy tanító, és megváltozik szép lassan minden. Jó lenne ha sok ilyen elhivatott pedagógus lenne!
be
5 ( 5 / 5 )
Tetszett. Ajánlom másnak is
be
5 ( 5 / 5 )
Hú de szerettem ezt a könyvet tizenévesen,amikor először olvastam!

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
A tükör előtt
Könyvudvar ár: 1,590 Ft
Momo
Könyvudvar ár: 2,190 Ft
Lassie hazatér
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
2 vélemény