Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Angolok a Bakonyban + CD

Szerző: Lencsés Gyula
Angolok a Bakonyban + CD
Angolok a Bakonyban + CD - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 23cm
Kiadó: Gondolat
ISBN:9789636936181
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 684
Borító: keménytáblás
1,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 33%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,500 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az Institute of Sociology 1937-es dudari falukutatásának története és dokumentumai

A két világháború közötti szociográfia történetében valószínűleg kevés a fehér folt. Kevés a leíró társadalomkutatás művelésének olyan jelentős területe, művelőinek olyan – évtizedek múltán is jelentőséggel bíró – irányzata, kutatói egyénisége és/vagy csoportja, amely teljességgel ismeretlen lenne. Az 1937-ben angol-német-magyar együttműködéssel folyt dudari falukutatásról is tudunk. Csak azt nem tudtuk, hogy mi történt ezzel az adatfelvétellel a külföldi partnerek térfelén. Végül is lett-e – s ha lett, mi lett – az eredménye ott ennek a kutatásnak? Lencsés Gyula erre a magyar szociográfia történetében fehér foltnak számító ismeretterületre, a dudari kutatás dokumentációjára lelt rá angliai útján, és azt teljes egészében be is hozta Magyarországra. Lefotózta, digitalizálta a hatalmas terjedelmű anyagot, és kilenc helyről begyűjtötte hozzá a témához kapcsolódó dokumentumokat. A szerencsés kutatói csillagzat alatt megtett tanulmányút hozama ez a kötet: ennek a kor- és tudománytörténeti dokumentumként is értékes anyagnak a válogatott és szerkesztett közlése, melyet kiegészít a dudari terepmunka történetét, módszertanát és utóéletét bemutató részletes bevezető tanulmány. (Saád József)

A CD-melléklet tartalma:

  • Az 1. mappában az Institute of Sociology archívumában őrzött kutatási anyagok szerepelnek eredeti (többnyire angol) nyelven pdf formátumban.
  • A 2. mappában a dudari kutatáshoz kapcsolódó levelezésnek az a része van, amely megtalálható az Institute of Sociology archívumában, továbbá Gwendolyn Shand más forrásból származó két levele, és egy levélrészlete. (pdf formátum)
  • A 3. mappa Veress Sándor dudari gyűjtésének eredeti hangfelvételeit (mp3 formátumban) és azok lejegyzését (pdf formátumban) tartalmazza.
Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: