990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Az elfelejtett légió

Szerző: Gáti Vilmos
Az elfelejtett légió
Az elfelejtett légió - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Ad Librum
ISBN:9789639888623
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 278
Borító: puhatáblás
2,890 Ft-os megtakarítás!:) Most 96%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Sem sarat dobálni, sem fényezni nem állt szándékomban, amikor elhatároztam, hogy leporolom annak a bizonyos régi hadseregnek az emlékét, amelyről ma még sokan őriznek személyes emlékeket, gyakran fájdalmasakat. Még többen vannak, akik csak mások tapasztalatai s véleménye alapján ítélkeznek, többnyire sommásan. Ez a sereg nem volt különleges. Jellemzői, tulajdonságai nem különböztethetők meg a kor társadalmának tulajdonságaitól és jellemvonásaitól. Ezt a sereget, még nem olyan régen, kevés kivétellel az egész magyar férfitársadalom megjárta.

A tisztek, tiszthelyettesek és a mindenkori besorozott és behívott nemzedékek a kettészakadt világban álltak fegyverben. Abban a világban, amelyben a vezérkarok térképeit befedték az atombombák és rakéták ellipszis alakú hatókörzetei, azok a halálos ellipszisek, amelyek jelzik a területet, ahol a bomba vagy rakéta rombol és öl. A mi kis országunk térképén nem sok ilyen ábra fért el. Ezek a magyar fiatalok olyan seregben szolgáltak, amelyről szakszerűen kiszámították, hogy egy összecsapás első üteme során, vagyis napok alatt – ahogy a vezérkarban mondják – élőerőben hetven százalékos veszteséget fog szenvedni tisztekből, tiszthelyettesekből, sorkatonákból.
A kép, amit az elmúltakról alkotunk, mindig nagyon egyéni és minél bonyolultabb eseményekre emlékeztet, annál nehezebben ragadja meg a képzelet. A megélt történelmet is képesek vagyunk félreérteni. Ezért ne kárhoztassuk az utóbb születetteket, ha a járható utat keresve, elfogadják a történtekről a leegyszerűsített képet, különösen akkor, ha az a kor számukra már valóban távoli. A hősi korszakok nemzedéke, kivéve egy pár bitang árulót, csupa hősökből állt. Míg a szomorú időkre emlékezve csak gazembereket és szenvedő áldozatokat vélnek felismerni.

Pedig a később kárhoztatott, sötétnek tartott korszakokban is élvezték az emberek a napsütést, átéltek örömöket, ismerték a barátságot, a szerelmet, az orgazmust. Mindez vonatkozik e könyv témájára és szereplőire egyaránt. Ne taszítsuk el, és főként ne vessük meg őket, amiért rossz korban születtek.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Levelek az árnyékvilágból
Könyvudvar ár: 690 Ft 100 Ft
A móri ártatlan
Könyvudvar ár: 100 Ft
1 vélemény
A halál Audival jár
Könyvudvar ár: 100 Ft
Új magyar bestiárium
Könyvudvar ár: 100 Ft
Örömvadászok
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft
2 vélemény
Üzleti hírszerzés
Könyvudvar ár: 190 Ft 100 Ft