A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Az élő fizika - Hőtan és fénytan (Kísérletezzünk és gondolkozzunk! II.)

Szerző: Öveges József
AKCIÓ Az élő fizika - Hőtan és fénytan (Kísérletezzünk és gondolkozzunk! II.)
Az élő fizika - Hőtan és fénytan (Kísérletezzünk és gondolkozzunk! II.) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631188615
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 172
Borító: keménytáblás
1,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 40%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,490 Ft
Könyvudvar ár: 2,090 Ft Akciós ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Móra Kiadó felújított, átdolgozott formában adta ki a televíziózás hőskorából jól ismert Öveges professzor fizikakönyveit. Ezek a könyvek a magyar ismeretterjesztő irodalom legjobb alkotásai közé tartoznak. Öveges professzor a tévéadásokban olyan szeretettel, lelkesedéssel mesélt a fizikáról, hogy karizmatikus egyéniségének nem lehetett ellenállni: a fizikát, ami mindennapjaink része, mindenkivel megszerettette. Akik lemaradtak ezekről az adásokról, most a könyvön keresztül átélhetik ezt az élményt. 12-16 éveseknek ajánljuk.

"A könyv célja nem az, hogy jelenségeket magyarázzon és tudást adjon. Ennnél sokkal több. Gondolkodtatni kívánjuk az olvasót." Öveges József

Néhány "körbejárt" kérdés a könyvből:

Miért reped meg könnyebben a vastagabb üvegpohár?

Mitől sétál a polcon a pohár? 

Melyik a legjobb hőmérő?

Miért fut ki a tea vagy a kakaó? 

Miért nem esik hó nyáron?

Miért nem esnek le a felhők? 

Milyen az éjszakai messzelátó?

Van-e a levegőnek árnyéka?

A fejezetek egy-egy kérdésre, felvetésre adnak válaszokat, és a fejezetek végén további kérdésekkel, elgondolkodtató feladatokkal látják el az olvasót. A válaszokat a könyv végében található Feleletek és megoldások című fejezetben tudjuk ellenőrizni. Oldalanként 1-2 rajz, ábra segíti az olvasottak megértését.

Fülszöveg:

Öveges professzor, a fizika varázslója idős korában fekete keretes szemüveget viselt, így látható legendás tévéműsoraiban. Aki elolvassa ezt a könyvet, úgy érezheti magát, mintha felvenné a varázserejű szemüveget, többé ugyanis nem úgy néz majd a világra, mint előtte. Meglátja a jelenségek mögött a fizika törvényszerűségeit, szabályait. Öveges József ezúttal a fényről és melegről mesél nekünk.

Bár minden reggel felkattintjuk a lámpát, és hideg estéken fűtőtest mellett melegedünk, mégis ritkán tűnődünk el a minket körülvevő fény- és hőjelenségeken. Ha elolvassuk ezt a könyvet - a professzor szemüvegén át nézve , minden megváltozik! Előfordulhat, hogy tükörbe pillantva a fény beesési szögét számolgatjuk majd, és tojássütés közben a serpenyő hővezetésén töprengünk. A legnagyobb viharban pedig azon gondolkodunk, hogy miért nem esnek le a felhők az égből.

Akárcsak az Öveges-sorozat többi darabja, ez a kötet is felújított ábrákkal készült, és a szövegben található mértékegységek - illeszkedve az iskolai oktatáshoz - SI-rendszerben szerepelnek. A fejezetek végén található kérdésekkel és feladatokkal bárki próbára teheti megszerzett tudását. Öveges professzor könyve belépőjegy egy különleges és izgalmas világba, amelyben nem lehet elunni a kalandozást!

be
5 ( 5 / 5 )
Nagyon szerettem anno a sorozatot...

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még