A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.
Az elrabolt emberöltő
Az elrabolt emberöltő - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 23cm
Kiadó: L'Harmattan
ISBN:9789632369075
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 165
Borító: keménytáblás
1,900 Ft-os megtakarítás!:) Most 76%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,490 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A levegő nem egyszerre fogy el. A hypoxia állapotában a szervezet a körülötte egyre gyérülő légkörből is képes kiválasztani az életben maradásához szükséges minimális oxigént. Ráadásul miközben az ember megfullad, bizonyos feltételek között, egyenesen eufóriát érez. Vannak kutatók és cinikusok, akik szerint ez lehet a jövő - minden eddiginél humánusabb - kivégzési módja. Forradalmi újítása, hogy az elítélt aktív közreműködésére épül. Mert lélegeznie még a halálraítéltnek is kell. És minél euforikusabb állapotba kerül, annál inkább nő a szervezet oxigénigénye, és ennek arányában gyorsul az éltető elem felhasználása. Arról, hogy a módszer egész társadalmak esetében is működik-e, valószínűleg még nincs megbízható kutatási eredmény. Legfeljebb tapasztalat.
A Színésznőt tenyerén hordozta az Isten. Kolozsvár már a lába előtt hevert, és amikor 1955-ben Magyarországra érkezett, az első próbafelvétele után filmszerepet kapott. Volt, hogy évente két, sőt három filmjét is bemutatták. Szép és tehetséges volt, de ez önmagában még kevés lett volna ahhoz, hogy éppen őt akarják tönkretenni. Más tulajdonságai azonban végzetszerűen jelölték ki az áldozat szerepére. az emberi silányságot maga ellen sorsszerűen kihívó, de megcsalatottságában is megszégyenítő tisztaság volt benne, mint a Bakaruhában cselédlányában, a legsötétebb helyzetekben is törhetetlen tartás, mint a Hideg napok úrasszonyában, és valami különös, torokszorító erotika, mint a Szegény gazdagon Anicájának tekintetében. Fiatalon is premier plánok nagyasszonya volt, aki ha a vászonról közönsége szemében nézett, az valami egészen mást látott, mint ami a moziból kilépve az utcán tekintett vissza rájuk. A kései ötvenes és a korai hatvanas évek megalázott, szabadságfosztott, szexusában émelyítő prüdériába fojtott társadalmának szüksége volt erre a karakterre. Ha másutt nem kaphatta meg, legalább a mozivásznon, vagyis egy, a hatalom számára is többé-kevésbé elviselhető, kétdimenziós világban.

TARTALOM

Pethő Sándor: Dupla nullás történelem (Előszó) 5
GAZSÓ-ZELEI: AZ ELRABOLT EMBERÖLTŐ 23
ZELEI MIKLÓS: BÁTRAN ÉS ELSZÁNTAN 79
Számomra valóban rendszerváltás történt.
Beszélgetés Mérő Lászlóval 84
Hátország nélkül nincs front. Beszélgetés Kahler Frigyessel 101
Jegyzetek 137

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: