990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Az otthoni betegápolás (Változó világ 41)

Az otthoni betegápolás (Változó világ 41)
Az otthoni betegápolás (Változó világ 41) - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 16cm
Kiadó: Press Publica
ISBN:9639001619
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 128
Borító: puhatáblás
340 Ft-os megtakarítás!:) Most 77%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 440 Ft
Könyvudvar ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

'Az ezredforduló változó hazai társadalmában gazdasági kényszer, hogy a drága kórházi ágyat tehermentesítsük, pótoljuk, kiváltsuk, és helyette az ápolásra szoruló beteget otthonában ápoljuk'; ennek a külföldön már évtizedek óta alkalmazott, ún. home care módszernek a bemutatására vállalkozott a kötet szerzője. Azzal a megállapítással mindenki egyetérthet, hogy a beteg és a családtagok szempontjából is sokkal megnyugtatóbb a meghitt, megszokott otthoni környezet, mint a zsúfolt kórterem.

Ám ahhoz, hogy a beteg otthonában is szakszerű ápolásban részesüljön, tanácsra van szükségük a hozzátartozóknak. Fazekas László fölismerve az otthoni betegápolás szükségességét, érthetően, lényegre törően és mégis részletezőn magyarázza el a laikus segítőknek, egyházi és civil önkénteseknek, beteglátogatóknak és a családtagoknak, melyek az otthoni betegápolás alapvető feltételei és melyek a betegápolók legfontosabb feladatai.

A betegszoba kialakítása, felszerelése, takarítása, az Étkezés, diétás kérdések, A beteg mozgatása, A beteg testének tisztántartása, A beteg megfigyelése, majd Néhány fontos, speciális kérdés: Elsősegélynyújtás; Gyermekápolás otthon; A hospice; Az egyházak szerepe az otthonápolásban kérdéskörökben nyújt részletes eligazítást a szerző. A kötet azonban nemcsak a magatehetetlen betegekkel kapcsolatos ápolástani ismeretek foglalata, hiszen Fazekas László kitér a csecsemőgondozás rutinfogásaira, a beteg kisgyermekkel való bánásmódra éppen úgy, mint a haldoklókkal való kommunikáció emberi dimenzióira is.

Külön érdeme a kicsiny kötetnék a végén található Hasznos címek, telefonszámok jegyzéke, amelyben minden Magyarországon működő, otthoni szakápolással foglalkozó egyesület, alapítvány valamennyi fontos adata - címe, telefonszáma, az illetékes szakember neve, akihez tanácsért fordulhat az érdeklődő - megtalálható - Rendkívül hasznos kiadvány, minden család házikönyvtárába érdemes lenne beszerezni.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még