A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Az Ubuntu világa

Szerző: Torma László
Az Ubuntu világa
Az Ubuntu világa - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Ad Librum
ISBN:9789638781918
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 78
Borító: puhatáblás
1,600 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,990 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az Ubuntu világa című könyv egy cikksorozaton alapul, ami eredetileg a magyarországi Ubuntu felhasználók közösségi oldalán, az Ubuntu.hu-n jelent meg, Linux világa címmel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kizárólag Ubuntu felhasználók számára lehet érdekes a mű, hiszen sok olyan témával is foglalkozik, ami semmiképpen sem nevezhető kifejezetten Ubuntusnak: ilyen például a szabad szoftverek születését, a Linux történetét, Tuxot, a Linux kabalapingvinjét vagy az ablakkezelőket bemutató fejezetek.

Míg a könyv első felét az általánosabb témák uralják, a második fele inkább Ubuntu specifikus. Ez a könyv azokhoz szól, akiket érdekel a szabad szoftverek világa. Fontos tudni, hogy ez nem egy felhasználói ismereteket tanító könyv - nem az a célja, hogy az Ubuntu kezelését segítsen elsajátítani. Ilyen témában már rengeteg más mű van a könyvesboltok polcain, és az Ubuntu.hu dokumentációs oldalain is sok hasznos útmutató található. Az Ubuntu világa azt tűzte ki célul, hogy a felhasználók jobban megismerjék az Ubuntu és a szabad szoftverek hátterét, történetét, és segítsen megérteni azokat a folyamatokat, amelyek alakítják a nyílt forráskódú operációs rendszert és a mögötte álló közösségeket. Éppen ezért a könyv egyaránt hasznos és érdekes lehet azok számára is, akik még csak most kezdtek el érdeklődni az Ubuntu iránt, és azok számára is, akik már régóta foglalkoznak szabad szoftverekkel. Bevallom, én nagyon élveztem a mű alapjául szolgáló cikksorozat írását: anyaggyűjtés közben rengeteg érdekes és izgalmas információba botlottam, és szinte alig bírtam kivárni, hogy megoszthassam ezeket másokkal. Remélem, hogy az olvasók számára is legalább ennyi örömet szerez majd a munkám.

be
5 ( 5 / 5 )
Amikor a fiam kezdte az egyetemet, kapott egy laptopot. Az oprendszerek már akkor is drágák voltak, dilemmáztunk melyiket kellene megvenni, amikor a gyerek említette az Ubuntut. „Apa, nekem jó lesz ez az operációs rendszer is. Nyílt forráskódú, szabad szoftver, bárki felteheti.” Én alig hallottam róla valamit (pedig az informatikában dolgozom…), de gondoltam, ha utána nézett, akkor feltehetőleg tud annyit, amennyire szüksége van. És valóban, azóta eltelt jó pár év, és a laptopon még mindig az Ubuntu van, nagyon jó szolgálatot tett.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: