Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

Az út szélén (Holokauszt-életek 1.)

Az út szélén (Holokauszt-életek 1.)
Az út szélén (Holokauszt-életek 1.) - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Múlt és Jövő
ISBN:9639171999
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 192
Borító: puhatáblás
1,610 Ft-os megtakarítás!:) Most 73%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,200 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

"Egyetlen valóság létezik csupán, ez a valóság pedig én magam vagyok, az én életem, ez a törékeny és bizonytalan időre szóló ajándék, amelyet idegen, ismeretlen erők kisajátítottak, államosítottak, meghatározták és megpecsételték, s amelyet az úgynevezett történelemtől, ettől a szörnyűséges Molochtól vissza kell vennem, mert egyedül az enyém, s ekként kell gazdálkodnom vele" - írta és mondta Kertész Imre a Nobel-díjat fogadó beszédében.
Az ő nagy felfedezése a magva, hogy ebből az ember milyenségét megvilágító "szerencséből", a holokausztban megnyilvánuló apokalipszissel történő közvetlen életből lehet és érdemes kibontani, minden hozzávetés nélkül, a "nagy elbeszélést".
Az ő által tudatosan sorssá váltott sorstalansága egyúttal kollektív tapasztalat is. E narratíva oly univerzális tragédiájának egésze, de részletei is még elmondatlanok. S ezért nem kerülhettek be a diskurzusba a magyar jelen időből se a múlt, se a jövő időbe.
A Holokauszt-életek sorozat arra tesz kísérletet, hogy ha másnak nem is, a történelem számára archiválja a nagy elbeszélés részleteit. Ebben az antológiában, s hitünk szerint megannyi soron következőben a holokauszt közvetlen megtapasztalói beszélik el nemcsak az élményeiket és traumáikat, amelyeket a holokauszt során szereztek, hanem azt a teljes életet, amelyet a holokauszt több nemzedékre érvényesen meghatározott. A magyar történelemből kiszántás mozzanatát, a mindennapi csodát, amelynek a túlélés kiválasztottságát köszönhetik, valamint a visszailleszkedést egy olyan világba, amely a mai napig nem ismeri (el) ezt a tapasztalatot.
Az egész világon, ahol ez a "botrány" nem esett meg, kiadnak ilyen sorozatokat, a legkülönbözőbb nyelveken. Magyarországon, a "holokauszt földjén" ez lesz az első ilyen vállalkozás. 
 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: