Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Az utolsó mohikán

Az utolsó mohikán
Az utolsó mohikán - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Black & White
ISBN:9639452416
Kiadás éve: 2002
Oldalszám: 168
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Cooper könyveiért több mint száz éve lelkesedik az ifjúság. Generációkat bűvölt el kalandosságával, hiteles természetével, örökéletű romantikájával. Az utolsó mohikán abban az időben játszódik, amikor az angol és a francia gyarmatosítók elkeseredett harcot vívtak egymással Észak-Amerika birtokáért, az indián törzsek pedig részben a franciák, részben az angolok szövetségeseivé lettek, miközben saját területük egyre zsugorodott. 
Történetünkben Munro alezredes leányai egy angol katonatiszt kíséretében az őserdőn keresztül apjukhoz igyekeznek a William Henry-erődbe. Vezetőjük egy irokéz indián, aki az angolok szolgálatában áll, noha törzse a franciák szövetségese. Magua, az irokéz, tévútra csalja őket, mert gyűlöli az alezredest. Szerencsére találkoznak Sólyomszemmel, aki két mohikán barátja társaságában arra vadászik. 
Az izgalmas történet folyamán a tábornok két lánya két ízben is indián fogságba esik. Hősi halált hal az ifjú mohikán, akivel kivész a mohikánok nemes indián törzse.

be
5 ( 5 / 5 )
Cooper könyvei kicsit másképp mutatják be a Vadnyugatot, mint az Karl May teszi. Az utolsó mohikán is különös hangulatú, azt kell mondjam, talán némileg hitelesebb is, mint más írók indián történetei. A valós történelmi háttér nagyot emel a hihetőségen. Először ugyan szoknom kellett ezt a stílust, de azután már alig tudtam letenni. Annak idején film is készült belőle, de mint mindig, a regény itt is jobb.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még