Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Balassi Bálint (Kőszeghy Péter)

Balassi Bálint (Kőszeghy Péter)
Balassi Bálint (Kőszeghy Péter) - adatlap
Kiadó: Kalligram
Kiadás éve: 2009
2,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 77%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,600 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A neves Balassi-kutató kismonográfiája a költőről készülő nagy összefoglaló műve előkészülete-, illetve summájaként is felfogható.

Kőszeghy Péter könyve mindenekelőtt a művelt nagyközönség számára készült, és az életmű alakulástörténetét az életrajz menetébe illesztve tárgyalja, ám a legkorszerűbb tudományos hozzáállás értelmében élet és mű kapcsolatát óvatosan kezeli, nem von le messzemenő következtetéseket a versek valóságreferenciáiból.

Balassi életét reneszánsz kalandregényként írja le, színesen, mozgalmasan, rengeteg adatot mozgatva, miközben kitér a máig megoldatlan filológiai kérdésekre, pl. a Balassa-kódex és a Maga kezével írt könyv keletkezéstörténetére, a kötetterv problematikájára is. A szerző egyértelmű igennel válaszol arra a szintén régóta vitatott kérdésre, volt-e előzménye Balassi magyar nyelvű költészetének.

A kronológiával, a rövidítések és a felhasznált, illetve ajánlott irodalom bibliográfiájával kiegészített, fekete-fehér képmelléklettel záródó színvonalas munkát érdemes minden nagyobb irodalomtörténeti gyűjteménybe beszerezni, helye van a középiskolai könyvtárak polcain is.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: