Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ Barangolás az operák világában - 8 könyv egy csomagban
Barangolás az operák világában - 8 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
29,670 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 34,660 Ft
Könyvudvar ár: 7,190 Ft Akciós ár: 4,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Kritikám alul
  2. Mekkora Isten tenyere?
  3. Enrico Caruso + 2 CD
  4. Aida (Opera-szövegkönyv)
  5. Experimentum mundi – (Poszt)modern operakalauz (1945-2014)
  6. 'Szikrát dobott a nemzet szívébe' Erkel Ferenc három operája: Bátori Mária, Hunyadi László, Bánk bán
  7. A szárny
  8. Durkó Zsolt

A csomagban lévő 8 könyv rövid leírása:

Kritikám alul
365 kritikus kritika
Van, aki szerelmes a klasszikus zenébe.
Mint Ókovács Szilveszter.
Évekkel ezelőtt kezdett el kritikákat írni klasszikus zenét tartalmazó CD-kről, és meg sem állt 365-ig. Minden napra egy CD. Vagy DVD. Olyan, mint egy zenei tudástár. És mégis friss, érdekes anyag arról, mit érdemes hallgatni az újra és újra feldolgozott Mozart vagy Donizetti vagy Wagner vagy Bartók művek közül. Sokféle és érzékeny „olvasatok" ezek, mini kritikák, melyek egy kritikakötet-szimfóniává állnak össze.

Mekkora Isten tenyere?
Van egy olyan világhírű operaénekesünk, aki barátjának nevezhette Pavarottit. Aki énekelt a világ összes olyan színpadán, melyről a legtöbben csak álmodoznak. Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész,Kiváló művész, és sok más mellett megkapta a Köztársaság Elnökének Érdemrendjét és a Magyar Művészetért Díjat. És most megírta az életrajzát. Nem lehet ennek eléggé örülni. Itt van egy életút, ami még távolról sem közelít a lezártság felé, de már eddig is annyi minden történt benne, hogy több regény alapanyagául szolgálhatna.
Nem más írta meg ezt az életutat, mint ő maga – és jól! Az indulástól kezdve, érdekfeszítően; a nagy sikereken át, szerényen; egészen addig, míg már úgy operaénekes, hogy ezernyi más is egyben. Azok közé tartozik, akik mintha képesek lennének az időt kitágítani, úgy élni. Sorskönyv ez szerelemmel, drámával, boldogsággal és küzdéssel, folyamatos változni tudással. De megismerjük belőle a személyes életúthoz köthető és elválaszthatatlan történelmet is. Bekukkanthatunk a kulisszák mögé, ahol nemcsak a kulisszatitkokat, hanem egy embert is látunk. Aki a példaképünk lehet.

Enrico Caruso + 2 CD
A Brazíliában élő, magyar származású György Miklós Böhm könyve Enrico Caruso életéről szól, mindenekelőtt a nagy művésszel megtörtént eseményeket tárgyalja kimerítő részletességgel.
Az írás nem csupán érdekes regény a csodálatos tenorról. Az Olvasónak ne legyenek illúziói: nem könnyű olvasmányt vesz a kezébe. A szerző erőfeszítése arra irányul, hogy érthetővé váljon egy olyan élet, amelytől gazdagabb lett világunk, amely az emberiség közös kincse. Sokan írtak már Carusóról többé vagy kevésbé részletes beszámolókat, kiszínezve őket nem mindig igazolt történetekkel, mert a művészeknek ahhoz a fajtájához tartozott, aki felgyújtja az operaértő közönség és általában is az emberek képzeletét, akinek személye körül legendák és anekdoták születnek.
A gazdagon illusztrált mű komoly kísérlet azonban a tények és a valóság tisztázására: Kitől tanult énekelni a művész? Miként jutott a legnagyobb hírnévre? Miért szakadtak meg olaszországi fellépései olyan korán? Milyen volt a személyisége és az milyen mértékben határozta meg pályafutását? Milyen volt a budapesti látogatásának visszhangja? Mekkora a jelentősége lemezfelvételeinek? Miért halt meg olyan fiatalon? És a kétségek, a kérdések száma még szaporítható tovább is.
Az eredeti hangfelvételeket is tartalmazó kötet bemutatja az Olvasónak a nagyszerű művész sok-sok apró epizódot tartalmazó életútjának ellentmondásait, izgalmas történéseit, miközben arra törekszik, hogy részeseivé váljunk az előző századforduló zenei világának.

Aida (Opera-szövegkönyv)
Az Aida Giuseppe Verdi négyfelvonásos operája. Szövegét Auguste Mariette régész története alapján Antonio Ghislanzoni írta. 1871. december 24-én mutatták be a kairói operaházban.
A széles körben elterjedt nézettel szemben az Aida nem a Szuezi-csatorna megnyitójára készült. Egyiptom uralkodója, Ismail pasa az új operaház megnyitójára rendelt egy darabot Verditől, de ő ezt visszautasította, így a nyitóelőadás 1869 novemberében a Rigoletto volt. Később a szervezők újra megkeresték Verdit, most már kifejezetten operát kérve, de a mester megint nemet mondott. Figyelmeztették, hogy akkor Charles Gounod-t kérik fel, majd mikor végül azzal fenyegették, hogy Richard Wagnert bízzák meg, Verdi aláírta a 150 000 frankos szerződést. Az opera bemutatóját a porosz–francia háború is késleltette.

Experimentum mundi – (Poszt)modern operakalauz (1945-2014)
Ez a sajátos, (poszt)modern operakalauz közel 70 szerző 300 művébe nyújt betekintést, népszerűsítő stílusban mond el mindent az adott műről, amit tudni érdemes. Igazi csemege minden operarajongó számára.

'Szikrát dobott a nemzet szívébe' Erkel Ferenc három operája: Bátori Mária, Hunyadi László, Bánk bán
Szövegkönyvek, tanulmányok - Erkel Ferencet, a magyar nemzeti opera műfajának megteremtőjét, egyszersmind beteljesítőjét a halála óta eltelt közel százhúsz esztendőben a nemzeti kultúra egyik héroszává koszorúzták. Mégis, életművét bizonyos értelemben elzárták a nyilvánosság elől. A 19. századi magyar irodalom jeleseivel ellentétben, kiknek alkotásai egyes esetekben már életükben, máskor haláluk után sorozatos kiadásokban jelentek meg, Erkel operái közül a legutóbbi időkig egyetlen egynek a partitúrája sem volt nyomtatásban hozzáférhető. E méltatlan helyzeten kívánt változtatni a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete, az Országos Széchényi Könyvtár és a Rózsavölgyi és Társa Kiadó Erkel Ferenc operái kritikai kiadásának megindításával.
További ismertető a könyv saját adatlapján.

A szárny
Ezt a könyvet az Élet írta. Minden eseményt váratlanul sodort elém a sors. A lélek legintimebb útkeresése, amelyben egy különös angyali párbeszéd feszegeti az őszinteség, az önismeret határait. Kérdések az újrakezdésről, egy művész felelősségéről, a tanítás szépségéről. Sass Sylvia

Durkó Zsolt
A kötet, amelyet az olvasó a kezében tart, nem egy zenetörténész-kutató elmélyült munkájának eredménye. Izgalmasabb kaland ennél: dokumentumok gyűjteménye, amelyekben Durkó Zsolt vall önmagáról, barátokról, művekről, és a pályatársak vallanak Durkó Zsoltról, művészetéről. De nem az emlékezés vezeti tollukat, nem memoárszerűen rendeződnek gondolataik életrajzzá, hanem az életút meghatározó pillanatairól kapunk értékes információkat úgy, hogy közben a zenész társadalom akkori állapotáról, hangulatáról is képet alkothatunk magunknak.
További ismertető és részletes tartalomjegyzék a könyv saját adatlapján.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: