990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

BBC Világtörténelem 2020/06 - 10. szám (2020. június)

BBC Világtörténelem 2020/06 - 10. szám (2020. június)
BBC Világtörténelem 2020/06 - 10. szám (2020. június) - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 25cm
Kiadó: Kossuth
ISBN:ISSN2560-2640
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 114
Borító: puhatáblás
1,140 Ft-os megtakarítás!:) Most 76%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,490 Ft
Könyvudvar ár: 350 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A címlapsztoriban lényegesen több van, mint amit az olvasó a címből sejthet. Korántsem csak a történelem legismertebb uralkodóit, hadvezéreit és politikusait jellemzik jól ismert történészek, hanem a mi Európa- és Amerikacentrikus világunkból kilépve olyan japán, kínai vagy éppen afrikai személyiségekről is  adnak portrét, akiket sokunk még névről sem ismer. Természetesen a vaskos összeállításban mértéktartó jellemzést kapunk a történelem legismertebb személyiségeiről is – például Lincolnról, Churchillről vagy éppen Jeanne d’Arcról.

Ebből a számból sem marad ki a népszerű rovat: A Nagy Kérdés. Most öt szakértő a szuverenitás témájához szól hozzá: mikor és ki avatkozhat be más országok ügyeibe. A szokásos pro és kontra érvek például arról, hogy legitim volt-e eltávolítani Szaddam Huszeint Irakból?

VIII. Henrik házasságai és egyházalapítása révén híresült el, és – legalábbis Anglián kívül – a homályban maradnak államvezetői tevékenységei. A szembenálló nézőpontokat ütköztető rovatunkban most az uralkodónak az ősi ellenféllel, Franciaországgal kapcsolatos politikáját veszi górcső alá.

Napjaink egyik igen súlyos globális problémájáról, a vízhiányról és különösen a megapoliszokat sújtó ivóvíz-szegénységről  olvashatunk szakszerű háttér-információt.

Mikor kezdődött a hidegháború? Nagyon érdekes történetet kapunk a második világháborúból:  az amerikai–szovjet kooperáció első szakaszában egy amerikai légitámaszpont létesült szovjet területen . A Szovjetuniónak nagy szüksége volt akkor a tengerentúliak támogatására, ám a bizalom az ő részükről messze nem volt töretlen – a viszony voltaképpen már magában hordozta a későbbi ellentéteket. Még egy hasonló témájú cikk a számból:  meggyőző érvelés amellett, hogy a szövetséges légierőnek volt döntő szerepe a návi Németország legyőzésében.

Végül egy magyar vonatkozású esszére hívjuk föl az olvasó figyelmét: Ormos Mária a trianoni diktátumhoz vezető utat részletezve erősen árnyalja azt a közkeletű vélekedést, hogy a megalázó békeszerződés alapvetően a francia politika számlájára írandó.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: