Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Bebek Juhász kincsei - Népmondák Rozsnyó vidékén

Szerző: Magyar Zoltán
Bebek Juhász kincsei - Népmondák Rozsnyó vidékén
Bebek Juhász kincsei - Népmondák Rozsnyó vidékén - adatlap
Kiadó: Lilium Aurum
ISBN:9788080624453
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 312
Borító: keménytáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 71%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,500 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Mintegy hetven szlovákiai és magyarországi községben végrehajtott gyűjtőmunka eredménye ez a könyv, amelyben összesen 600 folklóralkotás található. Feltárja előttünk Gömörország hiedelemvilágát és betekintést enged az ott élő emberek gondolkodásába, életébe és hitébe.

Magyar Zoltán néprajzkutató, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett történész-etnográfus-irodalomtanár diplomát. Fő szakterülete a magyar mondavilág, a magyarországi szentek és uralkodók köré épülő mondakörök.

Gömör a történelmi Magyarország egyik legsajátosabb kistája volt. Megannyi különös kis világ, a vízfolyások mentén szlovák és magyar ajkú falvaknak a lankásodó tájba beleolvadó hosszú füzére, bányászok, erdőmunkások, a népes és sok tekintetben öntörvényű helyi pásztortársadalom, polgárok, parasztpolgárok, a hajdani renditudatukat a viselkedésmintáikban XX. századig továbbörökítő kisnemesek. Ez így együtt mind Gömör megye. Területén jelenleg Szlovákia és Magyarország osztozik , a szlovákiak rész nagyobb rész beszterceányai, kisebb része kassai, egy része pedig eperjesi területhez tartozik. A magyarországi rész Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez. A vármegye neve-nyilván bonyolultsága miatt- számtalan alakban fordul elő, azonban hivatalos elnevezése eredetileg Gömör és Kis-Hont volt, a két világháború közötti időszakban pedig Gömör és Kishont.
 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: