Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Betű-hang, szótag-szó 1. osztály (Almatanoda)

Betű-hang, szótag-szó 1. osztály (Almatanoda)
Betű-hang, szótag-szó 1. osztály (Almatanoda) - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 23cm
Kiadó: TKK
ISBN:978963510135
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 48
Borító: puhatáblás
100 Ft-os megtakarítás!:) Most 16%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 590 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Betű-hang, szótag-szó foglalkoztatóval azoknak a gyerekeknek szeretnék segítséget adni, akik játékos formában, az állatok jellemzőinek felidézésével szeretnének megismerkedni az ábécé betűivel. Szeretném megkönnyíteni azoknak a szülőknek a dolgát is, akik érdeklődő gyermeküket kívánják bevezetni az olvasás világába, szívesen szánnak időt arra, hogy kíváncsi csemetéjük mellé ülve megszerettessék a könyvet.

Ez a könyv nem az iskolai olvasókönyvet helyettesíti, hanem azt megelőzve vagy kiegészítve élményszerű, örömteli tevékenységet kínál a 6-7 éves korú kicsinyeknek és szüleiknek.
Olvasni jó, mert felfedezhetjük vele a valós és mesevilágot, s közben képzeletünk segítségével megláthatjuk annak csodáit, egyéni formában "levetíthetjük" magunknak az elképzelt világot.
Elég gyakori, hogy helyszűke miatt (vagy más okból) a szóalak egy részét a sor végéről át kell vinni a következő sorba. Az írásnak ez a megszakítása az elválasztás.

Az elválasztásnak a szótagolás az alapja. Csak összetett szavak elválasztásakor veendő figyelembe az alkotóelemek (az összetételi tagok) határa.
A szótagolás szerinti elválasztás
Az egyszerű közszavak és tulajdonnevek alapformáját és toldalékos (képzős, ragos, jeles) alakját a szótagolás szerint választjuk el.
A szótagolás szerinti elválasztás fő szempontjai a következők. Minden szó annyi szótagú, ahány magánhangzó van benne, például: bál, font, György, Pest; asz-tal, há-zig, ka-to-na, ma-gá-nyos, me-ta-fo-ra, te-ker-vé-nyes, Csil-la, De-zső, Be-rety-tyó, Ke-re-csend. A magánhangzó önmagában is alkothat szótagot, például: di-ó-nyi, e-u-ró, fi-a-i-é, te-a, É-va, Le-ó [de vö. 226. a)]. A szótag magánhangzóval vagy – legalábbis szó belsejében – egyetlen rövid mássalhangzóval kezdődik, például: le-ány; asz-tal, bugy-gyos, lajst-rom, pró-ba, vá-szon. A több szótagú szavakat és szóalakokat a sor végén bármelyik szótag határán meg lehet szakítani, például: ren-dületlenül, rendü-letlenül, rendület-lenül, rendületle-nül; fi-atal, fia-tal.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: