Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

Bíróságok mérlegen I.

Szerző: Fleck Zoltán
Bíróságok mérlegen I.
Bíróságok mérlegen I. - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 22cm
Kiadó: Pallas
ISBN:9789638799500
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 361
Borító: keménytáblás
2,710 Ft-os megtakarítás!:) Most 84%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,200 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A bíróságok jelentősége, az igazságszolgáltatásnak a társadalom életében betöltött szerepe elengedhetetlenné teszi, hogy folyamatos figyelemben részesítsük a harmadik hatalmi ágat. Annál is inkább, mert hatalmával és jelentőségével párhuzamosan csökkent az intézményes ellenőrzés lehetősége, a szervezeti ellensúlyok szinte teljesen hiányoznak. Az 1997-ben újraformált bírósági szervezet működésének mérlege elsősorban azzal a reménnyel szolgál, hogy a súlyos működési rendellenességek orvoslása megkezdődik.

Szervezeti problémák, hibás intézményes megoldások állnak a közvéleményt foglalkoztató, egyre nagyobb számban napvilágra került anomáliák mögött: a perek elhúzódása, a súlyos tévedések, az állampolgári jogokat veszélyeztető értelmezési bizonytalanságok a felelőtlen vezetésre, a bírák nem megfelelő kiválasztására és képzésére, a jogalkalmazó felelősség-ének hiányára vezethetők vissza. Az átláthatatlanság, hallgatás és megalapozatlan propaganda falait a tudományos elemzéseknek kell megtörniük. Empirikus vizsgálatok, kutatások nélkül nincs elmozdulás egy jobban működő jogállam felé.

E terület kutatói, a jogot alkotó politikus, a szervezetet igazgató bírósági vezető, az ítélkező bíró, a tárgyalóteremből tudósító újságíró egyaránt felelősek azért, hogy az igazát kereső állampolgár, mindannyiunk bizalommal tekinthessünk a jogállam intézményeire. A munka még csak elkezdődött.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: