Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Cincogi fényre vár

Szerző: Jakubecz Márta
Cincogi fényre vár
Cincogi fényre vár - adatlap
Méretek: SZ: 24cm M: 17cm
Kiadó: Ab-Art
ISBN:9788080871833
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 84
Borító: keménytáblás
1,210 Ft-os megtakarítás!:) Most 63%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,900 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Jakubecz Mártának 2007-ben Isten állatkái címmel jelent meg egy kötetben Cincogi-trilógiájának első két része (A jóság felfedezése, Örömnapok), Cincogi és cimborái viselt dolgairól: kedves, izgalmas, tanulságos kalandjairól, emberek és állatkák egybetűnő, egybe álmodott történeteiről.

S nemrég látott napvilágot a trilógia harmadik darabja árulkodó, mesés és reménnyel teli címmel: Cincogi fényre vár. Jakubecz Márta új könyve tele van fénnyel: a remény és a hit, az öröm és az önzetlenség, a játék és a vidámság, a barátság és a szabadság, egyszóval a lélek megtisztító Fényével.

A szépen illusztrált tizennégy mesében együtt kalandozhatnak és okulhatnak kicsik és nagyok Cincogi csodaegérrel és barátnőjével, Cinkával, Szorgos hangyával, Katinka katicabogárral, Tekercs csigával, Zsenge pacsirtával, Csenge fülemülével, Szarvas bogival, Brekil levelibékával, Fürge gyíkkal, Morgó medveúrfival és Falánk farkassal, na meg az ő gyerek- és felnőtt emberbarátaikkal. A kiváló jellemábrázolásokkal teli és történetekben elmerülve játékos-komolyan, észrevétlenül és könnyedén ismerkedhetünk meg a szentségekkel, melyekben emberek és állatok templomban, plébánián, erdei iskolában Istennel találkoznak; Istennel, aki gazdag életet, szárnyalást, éneket ad szeretett állatkáinak másként miért is teremtette volna őket!? (Kulcsár Ferenc)

Részlet a könyvből:

Minél nagyobbra nőtt Cincogi, a kíváncsi és szeleburdi kisegér, anyukájában, Cin-cin mamában annál inkább sokszorozódott az érte való aggodalom. Örömöt okozott neki kisegere, bízott is benne, az anyai szív mégsem nyugszik, mindig féltéssel van tele.
Amióta Cincogi megnyitotta erdei iskoláját az apró állatkáknak, Cincin mama szemében sokat komolyodott fiacskája. „ Cincogi változása Szorgosnak köszönhető!" - gondolt gyakran hálával az egéranyuka a templomban lakó bölcs hangyára. „Ha annak idején csavargásai során nem téved be kis Cincogija a templomba... ha nem ismeri meg Szorgost,... ha nem tanul tőle Istenről... s ha nem veszi észre, hogy vannak őnála elesettebbek, akiken segíteni kell!, - tűnődött gyakran Cin-cin mama. Valahányszor az apró erdei állatkákra nézett, szívét melegség járta át, s büszke volt Cincogi fiára. Mennyi mindent tanultak az állatkák a tisztáson! S közben László atyát is megszerették. Ugyan ki bíbelődne ezekkel a kicsinyekkel? Kinek lenne türelme végighallgatni az állatkák ügyefogyott kérdéseit? Cincoginak köszönhető az is, hogy László atya megismerte és megszerette őket. Más szóba sem állt volna velük, vagy pár nap alatt elűzte volna őket a templom közeléből, László atya azonban felkarolta őket. Egy pap, aki ért az állatok nyelvén!
Cin-cin mama ismét ezeken a dolgokon tűnődött. Egyedül volt az egérlyukban. Hol lehet Cincogi? Könnyű kis ing és rövidnadrág van rajta, csak úgy elfutott ebéd után, s immár idelopakodott az est. Az árnyak szemtelenül nehezednek Cin-cin mama konyhájára, amott az egérsajtos tálat is alig látni már... Cincogi éhes lehet és biztosan fázik is. „Jaj, jaj, szegény anyai sors!" - sóhajtozott az egéranyuka önsajnálatba merülve.
A mamák gyakran töprengenek gyermekeik sorsán, s ezzel együtt saját életükön.
Éppen erre gondolt Cincogi is, mialatt vágyai nyomában járt. Már régóta foglalkoztatta az emberek világa, s egy-két dolgot sikeresen megfejtett. Péterék háza előtt ácsorgott, lassan telt-múlt az idő.

Tartalom:
Második otthon 7
Tavasz az erdőben 11
Keresztény hajnal 17
Pünkösd előtt 22
Fényesség sugara árad 25
A látható jel 32
A bűnbánat kikötőjében 37
Falánk tanítvány lesz 41
A gyógyító erő 45
Kispap a plébánián 49
Ez már szerelem 54
Morgó és Falánk újítása 62
László atya útra kel 66
Az erdei iskola csendje 72

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még