Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Demográfia 1.

Szerző: Valkovics Emil
Demográfia 1.
Demográfia 1. - adatlap
Méretek: H: 24cm SZ: 17cm
Kiadó: Osiris
ISBN:9633797381
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 414
Borító: keménytáblás
2,310 Ft-os megtakarítás!:) Most 48%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,800 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A demográfiai elemzés elveivel és módszereivel foglalkozó első hazai tankönyv a magyar népességtudomány világviszonylatban is elismert múltbeli fejlődésének a szerves folytatása és egy, ma már világosan felismert, súlyos hiányosság felszámolása.
A magyar népességtudományi kutatások nemzetközi presztízse elsősorban az európai élvonalban álló népesség-statisztikánk több mint egy évszázados múltra visszatekintő, egyre gazdagodó és tökéletesedő rendszeres és részletes adatgyűjtéseinek köszönhető.
Magyarországon az 1784-1787. évi, II. József-féle általános népesség-összeírás volt az első olyan felmérés, mely a népszámlálás modern fogalmának nagyrészt megfelel, ez az összeírás a XVIII. század végi népességről ma is a legfontosabb forrásunk. Az 1804 és 1847 között évenként ismétlődő, a nemesség és a papság számbavételét mellőző, nem teljes körű összeírásokat 1850-ben és 1857-ben, az abszolutizmus idején az osztrák hatóságok által végrehajtott népszámlálások követték, melyek közül különösen az 1857. évi tekinthető tudományosan megalapozottnak. A hivatalos statisztikai szolgálat 1867-től kezdődően funkcionál, az első hivatalos magyar népszámlálásnak az 1869. évi tekinthető, azóta a népszámlálások általában tízévenként követik egymást. A hivatalos állami népmozgalmi statisztikai számbavétel az 1876-os évvel kezdődik, bár az egyházi anyakönyvek törvényhatóságokhoz való beküldése már 1827-től kötelező volt.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: