990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató az április 7-ei nyitással kapcsolatban Megnézem

Díszlépés / Pas de parade

Szerző: Zaránd Gyula
Díszlépés / Pas de parade
Díszlépés / Pas de parade - adatlap
Méretek: SZ: 24cm M: 29cm
Kiadó: Folpress
ISBN:9638709855
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 211
Borító: vászon
2,310 Ft-os megtakarítás!:) Most 60%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,800 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Válogatás 45 év fényképeiből / 45 années de photographies (magyar - francia)

Zaránd Gyula fotográfus 1943-ban született Budapesten fotográfus családban, ahol hivatástudata már nagyon korán felébredhetett, hiszen nagyapja, anyja és apja is fotográfusok voltak, akárcsak anyja nagynénje és nővére. A fiatal Záránd már kezdettől fogva kerülni igyekezett a közhelyes, pózoló felvételeket, s az utcán és honfitársai mindennapi életében kereste témáit. Számos, eredeti hangvételű riportot készített egy újság számára. Ezekből láthatunk néhány felvételt ennek az albumnak az elején, amely végre méltó rangot biztosít a 20. század utolsó harmada és a 21. század eleje egyik jelentős fotográfusának.
Zarándot kezdő fotográfusként az a szerencse éri, hogy lapjának képszerkesztője megbízza, tíz napon át legyen Henri Cartier-Bresson kísérője, aki barátja (és a párizsi Magnum ügynökséget alapító társa) Robert Capa ajánlására jött Budapestre. A sors újabb jele ez Zarándnak, akit a Cartier-Bressonnal töltött tíz felejthetetlenül tanulságos nap arra ösztönöz majd, hogy annyi nagy magyar fotográfus: Brassai, Kertész, Capa nyomán ő is Párizsban keresse a művészetének kibontakozását.
De az 56-os forradalom kegyetlen megtorlásai után, a hatvanas évek elején a hruscsovi enyhülés szele kezd fújni Magyarországon, s az ifjú Zaránd elkészítheti valóságfeltáró fotóit a magyarok mindennapi életéről, ahogy az ebből az albumból is kiderül. Fotóriporteri munkájával párhuzamosan Zaránd részesévé válik a művészeti avantgárd mozgalomnak, és felvételeket készít számos művész, filmrendező, író, festő és zenész barátjáról. Egyúttal göcsörtösségükkel, tekervényességükkel tragikusan emberi fák, törzsek, gyökerek és rönkök fényképezésével kísérletezik. Az ekkoriban készült valamennyi fotója, ábrázoljon bár gyerekeket, öregeket, közembereket, épülő, avagy pusztuló városrészeket, mély és súlyos költészet nyomait viseli magán, mint a felfüggesztett idő visszfényeit, és a fotográfus végtelenül emberi tekintetéről tanúskodik a hanyatló utópiák korában.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: