990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Egyenlítői Magyar Afrika

Egyenlítői Magyar Afrika
Egyenlítői Magyar Afrika - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Agave
ISBN:9789639868731
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 247
Borító: puhatáblás
2,390 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,780 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Harmadik Birodalom a véres 1941-43-as oroszországi hadjárat során diadalt aratott, és egyúttal gyökeresen megváltoztatta a történelem menetét. Azonban ennek ára volt: a háború kimerítette Adolf Hitlert.

A Führer 1947-ben békét kötött a szövetségesekkel, majd 1954-ben háttérbe vonult, s átadta a birodalom operatív irányítását. Hat évvel később, 1960-ban születik meg Lajtai Gábor.

A bennszülöttek által később csak Ga’abi néven ismert fiú Hungarovillben, az Atlanti-óceán partján látja meg a napvilágot. A tikkasztó klímájú város nemcsak Egyenlítői Magyar Afrika politikai és kereskedelmi központja, hanem a Magyar Gyarmati Hadsereg legfontosabb bázisa is.

Miközben a kisgyerek Gábor a Hitler sugárúton és a Szálasi körúton nap mint nap ingázik a családi vállalkozásban működtetett Turáni Vendéglő és az iskola között, sorban gyűjti be az életét végérvényesen meghatározó élményeket – legyen szó a Himmler hadihajó elsüllyedéséről, a Magyar Szociálfasiszta Munkáspárt hatalmának megnyilvánulásairól, vagy éppen a nők vonzerejéről...

be
5 ( 5 / 5 )
Mégis, mi lett volna, ha… Az alternatív történelem alapgondolata: mi lett volna, ha – mint ebben a regényben – a hitleri III. Birodalom győzelmet arat szovjet földön, békét köt a szövetségesekkel? A győztes oldalán harcoló (ugye, milyen furcsa gondolat?) Magyarország is megkapja a maga gyarmatát Afrikában, az „Egyenlítői Magyar Afrikát”… A Hungarovill-ben született Lajtai Gábor (a bennszülöttek nyelvén Ga’abi), aki felcseperedését, életét, tapasztalatait, meghasonulását, és végül a semleges Afganisztánba való szökését meséli el ebben a történetben. Ismerőseim is kaptak belőle. Nem azért, mert „kultkönyv”, hanem mert jó….

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Setét álmok
Könyvudvar ár: 390 Ft
Magyarország = anyád
Könyvudvar ár: 390 Ft 100 Ft
Szintetikus álom
Könyvudvar ár: 490 Ft
A Hold legsötétebb oldala
Könyvudvar ár: 390 Ft
3 vélemény
Kazohinia
Könyvudvar ár: 590 Ft 390 Ft