990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató az április 7-ei nyitással kapcsolatban Megnézem

Elek, merre keresselek? (Nyelvkincstár)

Elek, merre keresselek? (Nyelvkincstár)
Elek, merre keresselek? (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Borító: puhatáblás
309 Ft-os megtakarítás!:) Most 20%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,499 Ft
Könyvudvar ár: 1,190 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A nyelvkincstár sorozatban Bosnyák Viktória írónő, játékos, nyelvtan alapú meséi jelennek meg. Ezek a kötetek nem tankönyvek, hanem országszerte használt kiegészítői, az általános iskolai tananyagnak. Viccesek, szórakoztatók, könnyen olvashatók. Utóbbit a szöveg mellett segíti még a tipográfia (nagyobb betűméret) és a néhány laponként feltűnő sok vidám rajz (Szűcs Édua) is.

A könyvek címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása), A nagy szinonima-hadjárat (rokonértelmű szavak).

Az Elek, merre keresselek című kötet egy levéllel kezdődik, melyet az egyik szereplő, bagoly írt a szerzőnek. Röviden idéznék belőle: "Olvastam A sirály a király? és az Ezt nevezem! című művét is. Mindkettő tetszett... Könyveiben egy bagoly is fontos szerepet játszik. Az a bizonyos bagoly az egyik történetben Károly, a másikban Béla.

Kedves Asszonyom! Gondolom tudja, hogy a Nevenincs erdőben csupán egyetlenegy bagoly lakik, én. Rajtam kívül nincs bagoly közel s távol, nemhogy hímnemű, de még bagolyhölgy sem. Egyedülálló vagyok. Rettegésben élek, milyen névvel illet kegyed ezúttal. Talán Özséb, vagy Ipoly leszek? Nagyon kérem, ne osszon rám több nevet!" 

Az írónő válaszát és hogy lesz-e még több bagoly, sőt bagolyhölgy az erdőben, mindenki megtudhatja, aki elolvassa a könyvet!

Fülszöveg

Bölcs Elek, a Nevenincs erdőben élő bagoly nősülni készül, és az apróhirdetésére három jelentkező is akad. A menyasszonyjelöltek azonban hoppon maradnak, mert Elek váratlanul eltűnik. A baglyok és az erdőlakók a keresésére indulnak Magyarország legismertebb vidékei felé, I. Mihály sirálykirály pedig Budapesten folytatja a nyomozást. Miközben a szövevényes szerelmi történet szálait igyekszünk kibogozni, észrevétlenül találkozhatunk számtalan nehéz helyesírású földrajzi névvel is. És hogy talál-e magának Elek feleséget? A könyv végére ez is kiderül.
A Nyelvkincstár-sorozat többi kötetében a szórakoztató kalandok közben alaposan megismerkedhetsz a j-s és ly-os szavakkal, a többértelmű kifejezésekkel, sőt a leghíresebb, nehéz írású történelmi családnevekkel is. Ha elolvasod ezeket a könyveket, biztosan ötöst kapsz helyesírásból.
Országszerte ajánlott olvasmány!

be
5 ( 5 / 5 )
Örülök, hogy megvettem, még én is élvezettel olvastam, bár a fiamnak vettem:)
be
5 ( 5 / 5 )
Humoros, jópofa, szeretem.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: