990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató az április 7-ei nyitással kapcsolatban Megnézem

Elnökök séfje

Szerző: Jacques Pépin
Elnökök séfje
Elnökök séfje - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Kelly
ISBN:9638704322
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 328
Borító: keménytáblás
1,490 Ft-os megtakarítás!:) Most 50%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,980 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

„Tizenhárom és fél évesen hagytam abba az iskolát. Koromhoz képest nagyon érett voltam, hiszen apám távolléte ellenére túléltem a háborút, a nélkülözést, a bombázást, ráadásul többször is hosszú időt töltöttem távol a családomtól. Abban az életkorban, amikor a legtöbb gyerek még reggelit sem képes készíteni magának, én már négy étterem nyüzsgő konyháján is dolgoztam. A világon mindennél jobban vágytam rá, hogy szakács legyek.”

Ebben a rabul ejtő memoárban Jacques Pépin séf, akit Julia Child – az USA első és legismertebb sztárszakácsa –, számtalan szakácskönyv szerzője, tévéműsor szereplője és a francia konyha népszerűsítője a “legjobb amerikai szakácsnak” nevezett, elmondja, hogyan vált
a szigorú, „régimódi” konyhákban nevelkedett, kezdetben ijedt tanulóból Emmy-díjas szupersztárrá, aki amerikaiak millióit tanította főzni, miközben javában részt vett a nemzet étkezési kultúrájának átformálásában.

Megismerhetjük a hatéves Jacques-ot, telve honvággyal a háború sújtotta Franciaországban, amint kosztért-kvártélyért cserébe egy tanyán dolgozik, bombáktól menekül meg és szemtanúja lesz, ahogy német katonák elhurcolják apját, aki az Ellenállásban harcolt. Jacques hamarosan anyja folyton nyüzsgő kávézójában bizonyul őstehetségnek, majd Franciaország leghíresebb, szigorú hierarchiájukról ismert éttermeiben küzdi fel magát a szamárlétrán. Végül Charles de Gaulle – a francia államelnök – személyi szakácsa lesz, és a konyhaajtó túlfeléről figyeli a világ újrarendeződését.
Amikor Amerikába megy, hogy Párizs után kipróbálja magát az Újvilágban is, nyomban egy akkor még ismeretlen ínyenc társaság vonzáskörzetébe kerül: Craig Claiborne, a New York Times híres étteremkritikusa, James Beard az amerikai konyhaművészet legismertebb alakja, Julia Child és Jaques Pépin újrafogalmazzák az amerikai gasztronómia értelmét. Mindezek által Jacques-ról bebizonyosodik, hogy mestere a megújulás művészetének: visszautasítja John F. Kennedy – az Egyesült Államok elnöke – állásajánlatát, hogy Howard Johnsonnal dolgozzon.

Egy majdnem halálos kimenetelű autóbaleset után képes megint új irányba terelni a karrierjét. Így válik karizmatikus vezetőjévé annak a kulináris forradalomnak, amely megváltoztatta az amerikaiak ételhez való viszonyát.
A könyvben Jacques legkedveltebb, majd’ fél évszázadon átívelő karrierje során megtanult receptjei között helyet kaptak: anyja merően egyszerű sajtfelfújtjától, felesége vörösbabos sertésoldalasán keresztül a dinsztelt nyúlig, a római gnocchitól a provence-i báránycombig.
A könyv szívbemarkoló, időnként vidám, ám mindenképpen elragadó történet egy fiú felnőtté válásáról és arról hogyan válik egy francia falu szakácsinasából a világ egyik leghíresebb séfje. Ezen túl hiteles története annak, hogyan éledt újjá az Egyesült Államok kulináris élete, és hogyan vált az egykor elhanyagolt, nyűgös főzés, a nemzet egyik kedves elfoglaltságává.
Jacques Pépin huszonegy szakácskönyv szerzője. Az elmúlt húsz évben tizenhárom gasztronómiával foglalkozó TV sorozatban szerepelt elsöprő sikerrel.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még