A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Eltékozolt forradalom?

Szerző: Kende Péter
Eltékozolt forradalom?
Eltékozolt forradalom? - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Új Mandátum
ISBN:9639609463
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 237
Borító: puhatáblás
2,290 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,680 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ötven év múltán, amikor már az utca embere is úgy érzi, hogy '56-ról "mindent tud", lehet ugyan az eseményről újabb és újabb könyveket írni, de nehéz volna a róla kialakult képet lényegesen módosítani. Az itt olvasható munkának nem is ez a célja. Szerzőjét, aki a budapesti 1956-os Intézet egyik alapítója, a tények pontosításánál is jobban izgatja az a kérdés, hogy miért olyan bizonytalanok a mai magyar társadalom ötvenhattal kapcsolatos érzelmei. Hogy mi az, ami miatt a huszadik századi magyarságnak ez a legnagyobb cselekedete, nemcsak hogy nem vált közös hagyománnyá, hanem mindmáig megosztja a közvéleményt.

Választ keresve e kérdésre, a kötet először is megmutatja azt a történelmi helyet, amelyet a köztudatban '56-nak, mint népforradalomnak, és mint függetlenségi harcnak el kellett volna foglalnia, de mégsem foglalt el, azután pedig azt vizsgálja, hogy mi történt a magyar társadalommal a harc bukása után. Kende a forradalom egyik aktív szereplője volt, könyve azonban nem személyes emlékeinek gyűjteménye, hanem távolságtartó elemzés. Esszészerű tömörséggel azt foglalja össze, amit az '56-os robbanás okairól, lefolyásáról, jellegéről, következményeiről a legfontosabbnak tart, s mindezekről úgy elmélkedik, "mintha egy másik ország forradalmát írná le", tehát kerülve minden elfogultságot, a nemzetit csakúgy, mint a személyeset. Ez a könyv az értelemhez szól, s ennek megfelelő óvatos visszafogottsággal tárgyalja még azt is, amiről a szerzőnek feltételezhetően, mivel személyében is érintett, erős érzelmei lehetnek.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még