Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Ének az óvodában

Szerző: Forrai Katalin
Ének az óvodában
Ének az óvodában - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634154563
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 304
Borító: puhatáblás
909 Ft-os megtakarítás!:) Most 22%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,999 Ft
Könyvudvar ár: 3,090 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Forrai Katalin könyve az Ének az óvodában egy időtálló szakkönyv. Logikusan felépített gondolatmeneteit laikusként is könnyen lehet követni, mindenki számára érthetően ír.

A könyv első harmadában (130 oldalon) általános ismereteket kapunk a zenei neveléssel kapcsolatban. Külön fejezetet kapott például a zenei képességek fejlesztése és ezen belül egy-egy alfejezetet az éneklési készség, zenei hallás, ritmusérzék, zenei formaérzék, zenei alkotókészség, zenehallgatásra nevelés. Ezen kívül külön ír a szerző a dalválasztás szempontjairól, az énekes játékról, mint a zenei nevelés alapjáról, a zenei nevelés eszközeiről és az ünnepekről. 

A könyv másik kétharmadában  több, mint 300 dal kottája található. A dalanyag három csoportba került: mondókák, jétékok, dalok. Ahol szükséges, ott a kották alatt részletes magyarázó szöveg, illetve rajzok találhatók. Például:

"A gyerekek párosával, keresztfogással szökdelve járnak. A mondóka végén hátrafordulnak, és visszafelé újrakezdik a játékot 

vagy egymás után sorban követik a vezetőt (óvónő vagy egy gyerek), bármerre megy"

A függelékben irodalomjegyzék,  betűrend szerinti-, zenei rend szerinti-, és tartalom szerinti mutató található. 

Fülszöveg:

Forrai Katalin könyve ma már klasszikusnak számít: évtizedek óta az óvodai ének-zene oktatás egyik nélkülözhetetlen alapműve, amely a zenei kultúra továbbadásában, a magyar népzenekincs megismertetésében és a zenei készségek fejlesztésében nyújt szakmai, módszertani segítséget.

A szinte teljes óvodai dalanyagot felölelő zenei példatár az otthoni és óvodai énekléshez, játékhoz, zenehallgatáshoz kínál több mint háromszáz mondókát, dalt és énekes játékot. A Rogán Miklós szemléltető ábráival és rajzaival illusztrált kötetet – amelyet a Móra Kiadó felújított formában tár a közönség elé – gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek, iskoláknak, óvodáknak és könyvtáraknak ajánljuk.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: