Érdekviszonyok a magyar társadalomban a rendszerváltás után

Szerző: Tóth Antal
Érdekviszonyok a magyar társadalomban a rendszerváltás után
Érdekviszonyok a magyar társadalomban a rendszerváltás után - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9639082864
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 92
Borító: puhatáblás
360 Ft-os megtakarítás!:) Most 47%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 750 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A rendszerváltás utáni közel egy évtizedes történelmi fejlődés egyik legizgalmasabb s egyben egyik legellentmondásosabb fejezete mindenképpen a korábbi politikai és jogi alapintézmények, gazdasági és társadalmi érdekstruktúrák gyors és radikális átalakulása. Ez a folyamat néhány esztendő alatt az egész magyarországi társadalomszerkezetet átformálta, s ennek nyomán családok százezreinek kellett merőben új életstratégiát, új "szocializációs filozófiát" választania. 
A teljességgel új politikai és gazdasági helyzet új érdekalku-pozíciók kialakítását kívánta meg az egyes társadalmi csoportoktól, rétegektől, s mindez olyan érdekegyeztetési intézmények keretei között történt meg, amelyek nem voltak és egyelőre még ma sem képesek megszólaltatni a társadalom mélyén rejtőzködő "néma érdektörekvéseket". Márpedig az átalakulással szükségszerűen együtt járó gazdasági modernizáció olyan adaptív társadalmi érdekegyeztetési módszereket és intézményeket igényel, amelyek képesek történelmi felzárkózásunk, a magyar társadalom gyors polgárosulásának elősegítésére. 
A számos gyakorlati példára, társadalomkutatási eredményekre támaszkodó kötet széles gyakorlati kitekintéssel, ugyanakkor tudományos igénnyel igyekszik bevezetni a politika iránt érdeklődő olvasót e bonyolult kérdéskörbe - immár második kiadásban.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: