Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Erdőlakók - Tudáspróba melléklettel és matricákkal *

Erdőlakók - Tudáspróba melléklettel és matricákkal *
Erdőlakók - Tudáspróba melléklettel és matricákkal * - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 27cm
Kiadó: Abrakadabra
ISBN:9789638961556
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 56
Borító: keménytáblás
660 Ft-os megtakarítás!:) Most 20%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,150 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Nívós, letisztult, ízléses. Ez a három szó jutott először eszembe, amikor kézbe vettem a könyvet és belelapozva megnézegettem képeit. Ha beleolvasunk, akkor sem fogunk csalódni az igényesen megírt, hazánkban élő erdei állatokról szóló 1-1 oldalas bemutatóban.

Az oldalpárok bal oldalán teljes oldalas színes kép (Boros Mátyás illusztrációi), jobb oldalon pedig ¾ oldalnyi áttekinthetően szedett szöveg, alul egy kisebb (színes) kép. Amit ne keressünk a kiadványban: csilivili ábrák,  tudtad-e rovat és három felkiáltójeles világrekord kiemelések. Találunk viszont két nagyon szép mesét (Jó szelet! és a Hőscickány-Bencsik Antal és Majoros Nóra tollából), négy oldalnyi verset Miklya Zsolttól és meglepetésként egy tudáspróba füzetet, a hátsó borító belsején lévő tasakba csúsztatva.

A füzet fele akkora, mint a könyv, a borítója egyben a matricákat tartalmazó oldal. Ezekből a kis kerek matricákból lehet kikeresni néhány kérdéshez a jó válaszokat és utána beragasztani a füzetkébe. Egy példa a kérdésekből: Túl nagyra nőtt a szájszerve, elrágódik vele, pedig azt hinnéd, hogy az a szarva. Mi az?

A matricás kérdéseken kívül a szokásos összekötős-, labirintusos-, kakukktojásos színes képes feladványok mellett különlegesebbeket is találunk (melyik állat védett, mi lehet ez-fejezd be a rajzot, alkoss táplálékláncot), összesen 22-t. A megoldásokat is tartalmazza a füzet a hátsó borító belsején.

A kötetben bemutatásra kerülő állatok közül néhány: erdei fülesbagoly, nagy fakopáncs, karvaly, szarvasbogár, sün, mókus, földigiliszta.

“az Abrakadabra kiadó sorozatnak készülő új kiadványa hiánypótló, didaktikai szempontból remekül eltalált. Az Erdőlakók egyszerű képei segítenek a megtalálni és kiemelni a lényeget. Boros Mátyás rajzai szinte terelik a gyermeki figyelmet a lényeges momentumok felé. Az egyszerű, monokróm háttér is segíti a vizuális megkülönböztetést és lényegkiemelést. A szöveg elrendezése sem osztja meg, hosszúsága pedig terjedelemben növeli a figyelmet. A képek és a szöveg laterális elosztása még az agyféltekék közötti munkamegosztást is figyelembe veszi.

 A legtöbb ismeretterjesztő gyerekkönyv nem csak kiszolgálja a figyelemzavarral küzdő, hosszabb szövegek feldolgozására képtelennek tartott tanulóifjúságot, hanem újra is termeli azt. Az Erdőlakók úgy van megszerkesztve, hogy akár egy enyhe olvasási nehézséggel küzdő gyerek is fel tudja dolgozni önállóan, sikerélményt szerezve – s közben koncentrálni tanuljon úgy, hogy nem próbálja meg maga a könyv ezer dologgal eltéríteni a figyelmét.

    Ez a könyv megfelel az újabb idegrendszer-fejlődési, fejlődés-lélektani kutatásokon alapuló követelményeknek is. Sajnos sokan még mindig a színes-háromdés-világítós „tudományos könyveket” tartja igazán jónak. Nagyon fontos lenne tehát, hogy mind több szakmabeli megismerje, a gyerekek és a szülők kezébe tudja adni.

    ...Az Erdőlakók ugyanis több szempontból is nagyon valamilyen: a sok szempont közül azonban a legfontosabb az, hogy ez a könyv egy nagyon nyugodt, tanulásra, okosodásra pont megfelelően békés oázis a figyelemgyilkos, harsogó, gyorsan pergő információ-homoksivatagban.”

(Az idézet forrása: barkaonline.hu Mészöly Ágnes: Erdőlakók)

Fülszöveg: Sorozatunkkal arra szeretnénk buzdítani már a legapróbbakat is, hogy legyenek nyitottak maguk körül mindenre, menjenek ki a természetbe, ismerjék meg a világot és önmagukat – akár a humor tükrén keresztül is.

A kötetek hazai írók és művészek munkáit tartalmazzák.

Ebben a kötetben megismerkedhettek a magyar erdők leggyakoribb állataival. Kalandozzatok velünk a természet világában mesék, versek kíséretében, a matricás füzetben pedig játékos feladványokkal felmérhetitek tudásotokat.

Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!

 

be
5 ( 5 / 5 )
3 éves, 5.5 éves is lelkesen hallgatja az állatok ismertetésèt, de mi szülők is tanultunk belőle újat. Nagyon szépen illusztrált
be
5 ( 5 / 5 )
A nagyobbik gyerekemnek is tetszett még ő is kapott új információkat. A könyvben van két mese, azok nagyon aranyosak. Szép, igényes, örüök, hogy megrendeltem! :)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Ambróz és a hercegnő *
Könyvudvar ár: 1,790 Ft
Vuk ceruzaforgató
Könyvudvar ár: 590 Ft
Leviatán (Leviatán 1.) *
Könyvudvar ár: 2,990 Ft