A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Évnyitótól évzáróig (Versek, mesék ünnepeinkhez)

Évnyitótól évzáróig (Versek, mesék ünnepeinkhez)
Évnyitótól évzáróig (Versek, mesék ünnepeinkhez) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: TKK
ISBN:9789635965403
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 343
Borító: keménytáblás
1,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 40%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,500 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A küllemében is szép, igényes antológia több mint 350 verse az iskolai év rendjében kínál az iskolai műsorokban előadható szövegeket a jelesebb ünnepekhez, de a végén a teljesség kedvéért helyet kapott más alkalmakhoz, esetenként a szünidőre eső ünnepekhez kötődő néhány alkotás is.

A kötet erénye, hogy bár jó néhány verset közöl a klasszikusoktól is (Ady Endre, Arany János, Dsida Jenő, Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor, Vajda János, Vörösmarty Mihály, Zelk Zoltán), túlsúlyban a nagyközönség előtt talán kevéssé ismert, de valaha népszerű szerzők (Donászy Magda, Gazdag Erzsi) és kortárs gyermekírók vannak (pl. Balogh József, Fésűs Éva). Néhány olyan klasszikus is helyet kapott a kötetben, akik vagy nem tipikusan iskolai ünnepségek szerzői (Kassák Lajos) vagy ma már kevéssé ismert, de irodalomtörténeti szempontból jelentős költők (Gyulai Pál, Tompa Mihály), illetve nem lírai költőként tartja őket számon a köztudat (Madách Imre).

A strapabíró, kemény kötéses kiadványt érdemes minden iskolai könyvtárba beszerezni.

be
5 ( 5 / 5 )
Szerintem ennél jobb ötlet/kísérlet nem is létezhetne a magyar irodalmi palettán arra, hogy egyrészt segítsék a pedagógusok munkáját azzal, hogy némiképp egyszerűsítsék a néha-néha nyűggé váló megfelelő és odaillő vers kiválasztását egy adott ünnepségre, másrészt pedig megismertessék és megszerettessék a mai általános- és középiskolásokkal az irodalom jelentős alakjait és magát az olvasást. Valóban, ahogy a kötet leírásában is olvashatjuk, minden iskolának érdemes lenne beszerezni legalább egy példányt a műből és ez igazán jövedelmező beruházásnak bizonyulna.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még