990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató a március 8-ától kezdődő lezárásokkal kapcsolatban Megnézem

Ezeregy gombázás meséi

Ezeregy gombázás meséi
Ezeregy gombázás meséi - adatlap
Méretek: SZ: 25cm M: 25cm
Kiadó: Éghajlat
ISBN:9789639862456
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 332
Borító: keménytáblás
3,700 Ft-os megtakarítás!:) Most 74%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,990 Ft
Könyvudvar ár: 1,290 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az Ezeregy gombázás meséi természetkedvelőknek, kirándulni járó családoknak szánt mesefolyam. A gombagyűjtésből szenvedélyes sportot űző házaspár „gombászati életútját” dolgozza fel ez a nosztalgikus, kalandos, romantikus hangvételű regény. A könyv atmoszférikus, olykor naturalista ismeretterjesztő leírásaiban felcsillantja a növény és állatvilág végtelen gazdagságát, bemutatva, hogy mi mindennel találkozhatunk a természetben egy egyszerű kirándulás alatt is. A szereplők társalgásaiban a gombákkal kapcsolatos egészségügyi, környezetvédelmi és kulináris témák is felmerülnek. 

Az írónő biztos fogódzót ad annak eldöntéséhez, hogy mely gombákat érdemes összegyűjtenünk, és segít azok felkutatásában is: az elbeszélésekben hegyvidéki körzetek, gombaterepek, lelőhelyek, termőhelyek jelennek meg előttünk. Mintegy 70 gombával ismerteti meg a képekkel bőségesen illusztrált könyvében a szórakozni, és egyben tanulni vágyó olvasóit – közkinccsé téve harminc év gombászási tapasztalatait. 
A könyv végén sajátos receptkönyv található. A különböző erdei gombák speciális elkészítési módjainak, tartósításának, szárításának, füstölésének, hordós savanyításának ismertetése zárja a kedves és hasznos olvasmányt.

be
5 ( 5 / 5 )
Vannak természetről szóló történetek, gombahatározók és receptgyűjtemények. Olyan könyvet viszont, ami ezt a hármat „egybegyúrva” tartalmazza, még nem olvastam. Jó tollú szerzője érdekes, néhol romantikus, nemegyszer kalandos, a hosszú évekre visszatekintve némi nosztalgiával is tarkított történeket ír a természetről és a benne járó házaspárról. A fotók gyönyörűek, a gombák leírásai részletesek, de nem unalmasak. A könyv nagyon szép kiállítású (de nemcsak a könyvespolcra, hanem olvasásra is melegen ajánlom! Azért egy megjegyzés a végére: bármennyire is „kiokosodunk” a végére, a gyűjtött gombákat mutassuk meg szakértőnek!

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: