A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Férfiak – Eltűnő szerepek

Szerző: R. W. Connell
Férfiak – Eltűnő szerepek
Férfiak – Eltűnő szerepek - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Noran Libro
ISBN:9789639996670
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 422
Borító: puhatáblás
4,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 89%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,500 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

·  R. W. Connell izgalmas, úttörő - eredeti nyelvén két kiadásban is megjelent -, klasszikussá vált munkája a férfi identitás jellegét és felépítését tárgyalja. Connell azt állítja, hogy nem egyféle, hanem sok különböző férfi identitás létezik, melyek különböző hatalmi pozíciókhoz kapcsolódnak. Egy olyan világban - amely a nemek közötti egyenlőség ellenére továbbra is inkább a férfiaknak kedvez, mint a nőknek - komoly kérdések merülnek fel a férfiak és fiúk számára, s a válaszok találóbbak, mint valaha.
Globálisan vizsgálja a nemek közötti kapcsolatokat, az új elméleteket és a férfi identitáskutatás gyakorlati felhasználását. Ami a jövőt illeti, a lezáró fejezet foglalkozik a különböző férfi identitások politikájával és bevonja a férfiasságkutatás eredményeit a világ aktuális kérdéseinek a megértésébe. Szemben - a háttérben egyre inkább megosztott - világgal, ahol dominál a neokonzervatív politika, Connell beszámolója rávilágít egy sor kényszerítő kérdésre az emberi társadalom jövőjével kapcsolatban.
·  „Amikor azon gondolkodunk, merre kellene fejlődnie a férfiak és a maszkulinitások kutatásának, nem szabad elszigetelt területként kezelni ezt a kutatási témát. Ezek a kérdések a társadalomtudományok más területein is fontosak. Az például, hogy elsősorban a férfiak folyamodnak erőszakhoz, csupán egyik vetülete a nemek szerint meghatározott hatalmi viszonyoknak, amelyekhez hozzátartozik az is, hogy a férfiak vannak túlsúlyban az államhatalomban és a vállalatvezetésben. Mostanában ezt a hatalmi helyzetet támadások érik, elsősorban a feminizmus és a nemek közötti egyenlőséget elősegítő politikai lépések révén. A férfihatalmat azonban védi a feminizmusra reagáló konzervatív politika, a katonai konfrontációk pedig talán még erősítik is. Ugyanakkor, ahogy globális elmozdulás tapasztalható a piacalapú társadalom felé, ahogy társadalmi felbolydulás kíséri a gazdasági átrendeződést, úgy a társadalmi hatalom formái általában véve is változnak. A kialakuló maszkulinitások és az erőszak kérdéseinek feltárása tehát fényt vethet az „új korszak” hatalmi viszonyainak fontos témáira is. R. W. Connell klasszikussá vált könyve a diákok és az oktatók elengedhetetlen olvasmánya a humán- és társadalomtudományok területén.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még