Filozófia kedvelőknek - 5 könyv egy csomagban *

Filozófia kedvelőknek - 5 könyv egy csomagban *
Filozófia kedvelőknek - 5 könyv egy csomagban * - adatlap
Kiadás éve: 2004-2012
Borító: 2 keménytáblás, 3 puhatáblás
18,080 Ft-os megtakarítás!:) Most 90%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 20,070 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A kapu újra nyílik
  2. Heidegger filozófiája és az ókori metafizika
  3. A jó vonzásában - Etikai tanulmányok
  4. A ragyogás ideje
  5. Az antik filozófia

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

A kapu újra nyílik
Korszakalkotó művekről van szó, melyek világszerte megtalálhatók a könyvtárak polcain - ám többnyire olvasatlanul. A filozófiatörténet klasszikus alkotásai ezek a kötetek: Arisztotelész Metafizikájától kezdve egészen Horkheimer és Adorno művéig, A felvilágosodás dialektikájáig. Robert Zimmer filozófus arra vállalkozik, hogy a „nehéz" könyveket könnyen kezelhető csomagolásban adja az olvasó kezébe. Miközben végigvezeti őt a filozófia könyvtárának 18 központi termén, röviden ismerteti az írások gondolatmenetét, keletkezésük körülményeit, közben feltárja a szerzők élete és gondolkodása közötti összefüggéseket is. Szórakoztató, ugyanakkor információban gazdag barangolásban lesz része a művelődni vágyó könyvtárlátogatónak!
A szerző nagy sikert aratott előző kötetéről, a Filozófusbejáróról (Das Philosophenportal) így írt Matthias Felsmann a wissen.de hasábjain: „A Filozófusbejáró szuverén tudós műve - olyan szuverén alkotóé, aki azt is megengedheti magának, hogy könnyed tollvonásokkal egészen meglepő összefüggéseket vessen papírra. Mindent egybevetve: a Filozófusbejáró tulajdonképpen nehéz alapanyagból készített, mégis könnyen emészthető szellemi táplálékot kínál az olvasónak."
A szerző rövid életrajza:
Dr.Robert Zimmer 1953-ban született, filozófia és anglisztika szakon szerzett diplomát, szabadfoglalkozású publicistaként Berlinben tevékenykedik. Több könyve is megjelent filozófia témakörben: Die europäischen Moralisten zur Einführung (1999); a dtv-nál: Das Philosophenportal (dtv 34118) és a dtv portrait sorozatban: Karl Popper (dtv 31060, társszerző: Martin Morgenstern).

Heidegger filozófiája és az ókori metafizika
Az Európa-szerte elismert magyar bizantológus, klasszika-filológus és filozófiatörténész első hazai könyve a szerző filozófiai, teológiai valamint történelmi tárgyú írásait tárja az olvasó elé.

A jó vonzásában - Etikai tanulmányok
A magyar nyelvű bölcselet meglepően kevéssé érdeklődik az etika, a morálfilozófia iránt, Balázs Zoltán üdítő kivétel. Remek stílusban, közérthetően megírt kötete bemutatja, hogy az etikai gondolkodás milyen sokféle területen hozhat eredményeket.
Minden felnőtt ember és felnőtt társadalom életében fontos szerepe van az erkölcsi megfontolásoknak, vitáknak, gondolkodásnak. Ezek rendszeres és következetes végiggondolása a filozófia egyik fő hivatása. Dacára annak, hogy a magyar közéletben is számtalan morális kérdés van napirenden, a filozófia igen keveset segített ezek megválaszolásában. Ezen igyekszik valamit javítani a jelen kötet néhány téma körbejárásával: mi az erkölcsi fejlődés? Mi a megbocsátás, a hűség, az emberi méltóság? Hogyan érthetjük a szabad akaratot? S végül, de talán elsősorban: mi az érték?

A ragyogás ideje
Végh Attila sokszínű filozófiai esszéit gyűjtötte ebbe a kötetbe: írásai költői gondolatfutamok, melyeknek nem az a céljuk, hogy masírozva elfoglalják a megszerezhető tudás birodalmát, hanem hogy fölébresszék a „költőien lakozó" olvasó érzékenységét. Nemcsak a görög létérzéssel kapcsolatban, és nemcsak ókori szövegekben, de mindenképpen az egykori görög világ közelségét mutatva.
A hattyú motívum szépirodalmi szövegekben való megjelenéséről, a Vasadi Péter és Győrffy Ákos költészetéről, a Kárpáti Tamás festészetéről írott esszékből, de talán még az önéletrajzi ihletettségű A résből, hol elbújtál című „naplóbejegyzésből" is érezhető annak vágya, hogy A ragyogás ideje a filozófiai és a költői gondolkodás kézfogója legyen. Hátha sikerül összelobbantani – ha csak egy-egy pillanatra is –, ami bennünk, úgy tűnik, végérvényesen szétszakadt.

Az antik filozófia
"A 35 évvel ezelőtt elhunyt Halasy-Nagy József neve ma már egyre kevesebbek számára cseng ismerősen, pedig kevés olyan alakja van a magyar filozófia történetének, aki nála többet tett volna azért, hogy e diszciplína a szakmabéli kevesek körén kívül utat találjon a művelt laikus olvasók felé is. (...)
Ez a műve tette szélesebb körben ismertté a nevét és ennek is köszönhette, hogy 1921-ben, a Pozsonyból elmenekült és egy budai iskolaépületben tengődő Erzsébet Tudományegyetem filozófiai katedrájára került..." (Részlet a Kiadó előszavából.)

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: